|

TROY artık cüzdanlarda

Milli ödeme yöntemi TROY, artık cüzdanlara girdi. Şu an 200 bin kişinin kullandığı kartta hedef ise büyük. 8 milyon avroluk yatırımla cebimize giren kartın, 80 milyonun cüzdanında olması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 02:37 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​TROY artık cüzdanlarda
​TROY artık cüzdanlarda

Ülkemizde yerelleşmeyi sağlamak ve kendine özgü sistemler geliştirmek için çalışmalar her geçen gün artmaya ve kendini göstermeye devam ediyor. Bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen kartlı ödeme yöntemi ve markası TROY, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık cüzdanlara girdi. Dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla lansmanı yapılan kartı şu an 200 bin kişi kullanıyor.

HER CÜZDANA GİRECEK

BKM Genel Müdürü Soner Canko, halihazırda 15’i banka, biri banka dışı olmak üzere 16 kurumun TROY logolu banka kartı bulunduğunu belirterek, ödemeli kart ve kredi kartı ürününü vermeye hazır durumda olduklarını aktardı. Canko, kartın 8 kişilik ekip ve 8 milyon avroluk yatırımla cebimize girdiğini ifade ederek, “Hedefimiz yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumuna giden bu yolda tüm bankaların TROY logolu kartlarını kullanıcılara sunması ve her cüzdanda en az bir TROY logolu kart bulunması” diye konuştu.

YENİ KÜRESEL MARKAMIZ

“Sektörümüzün ortak girişimleri ve iş birliğiyle artık kendi markamızla dünyaya yön veriyoruz" değerlendirmesinde bulunan Canko, şöyle devam etti: "Artık cüzdanlarımızdaki kartların sağ alt köşesinde hepimize gurur veren bir marka; TROY var. En büyük gücümüz bankaların kurduğu tek çatı altında yerel, hızlı ve yenilikçi olmamız. TROY’un arkasında güçlü bankacılık altyapısıyla Türkiye var.”

HER YERDE GEÇERLİ

Kartın yaygınlaştırılması konusunda ise Canko, yurtdışında kart kabulü ile ilgili işbirlikleri olduğunu anlattı. Canko, “Uluslararası iş ortağımızla imza aşamasına geldik. TROY dünyanın dört bir yanında kabul görecek ve geçerli olacak” dedi.

Yerel dünya hareketli

Dünyada yerel ödeme yöntemi kullanımına yönelik bilgiler veren BKM Genel Müdürü Canko farklı ülkelerden örnekler paylaştı. Canko, şunları söyledi: “200 milyon nüfuslu Brezilya’da, yerel ödeme yöntemi Elo’ya sahip 110 milyon kart kullanılıyor. 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan’da ise 645 milyon adetlik banka kartı pazarının %38’ini Hindistan’ın yerel ödeme yöntemi olan Rupay oluşturuyor."

TROY Nedir?

Nisan 2016'da hayata geçen Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödemeler sektöründe yeni bir dönem ebaşladı. BKM tarafından hayata geçirilen ve işletilen, nakitsiz ödeme yapılmasını sağlayan ulusal kartlı ödeme sistemi TROY, banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alıyor; alışveriş yapmayı ve ATM’den para çekimini sağlıyor.



#Milli ödeme
#TROY
7 yıl önce