|

Tüm ürünlere ihtisas borsası

Hükümet, bütün ürünlerde ihtisas borsası kurulması için düğmeye bastı. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünler el değiştirmeyecek. Gümrük Bakanı Tüfenkci, “Kağıtlar nasıl borsada alınıp satılabiliyorsa bu ürünler de borsada alınıp satılabilecek. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:16 - 5/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bütün ürünlerde ürün ihtisas borsası kuruyoruz. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünler el değiştirmeyecek. Borsadan tıpkı kağıtlar alınıp satıldığı gibi ürünler de borsada alınıp satılacak. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim” dedi. Çiftçilerin ürettiği ürünlerin ticarileşmesi noktasında bazı sıkıntıları olduğunu dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti: “Bütün ürünlerde ürün ihtisas borsası kuruyoruz. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünler el değiştirmeyecek. Borsadan tıpkı kağıtlar alınıp satıldığı gibi ürünler de borsada alınıp satılacak. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki dönem görmüş olacağız.”



2 GÜNDE ŞİRKET KURULACAK


Tüfenkci, iş adamlarının şirket kurulması ve kapatılması noktasında daha önce bazı sıkıntılar yaşadığını, yaptıkları çalışmalarla da şirket kurulumunu 2 güne indirdiklerini ve notere gitme şartını kaldırdıklarını vurguladı. Şirket kurulumunda bütün işlemlerin ticaret sicil müdürlüklerinde başlayıp biteceğini anlatan Tüfenkci, “Bununla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. En önemlisi de 1,5 yıla kadar olan şirket tavsiyelerini 6 ayla sınırlı tuttuk” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda tek pencere sistemini hayata geçirdiklerini kaydeden Tüfenkci, milletin hizmetinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nca düzenlenen programında partililerle bayramlaştı.







KALKINMA ODAKLIYIZ


Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi canlandırmaya çalıştıklarını belirten Tüfenkci, “İşte bayramdan önce 65. hükümet olarak bir bayram müjdesi açıkladık. Her kesime dokunan, her kesimin taleplerinin karşılığını bulan bir takım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bazılarını da gerçekleştirdik. Bu hem terörle mücadele ederken hem de bir yandan kalkınmayı, ekonomiyi unutmadığımızı göstermesi bakımından çok önemliydi” diye konuştu.



İşadamları için yeşil pasaport yakında hazır


Tüfenkci, süresinde Bağ-Kur primlerini ödeyen esnafa ve işverenlere yüzde 5 indirim yapılacağını anımsatarak, bu düzenlemenin bir milyon 600 bin esnafı ilgilendiren bir mesele olduğunu dile getirdi. İş adamlarının yeşil pasaport taleplerine de değinen Tüfenkci, “En son Cumhurbaşkanımızla TOBB'daki genel kurula katıldığımızda orada TOBB Başkanımıza söz verdik. Beraber çalıştık. Allah'a hamd olsun belli ölçeklerdeki iş adamlarımızın tamamına da yeşil pasaportu vermiş olacağız. Bu da iş adamlarımız için önemli bir kazançtır” ifadelerini kullandı. Bakan Tüfenkci, açıklanan paketin taşımacılık sektörü tarafından da uzun süredir beklendiğini söyledi.



#İhtisas borsası
#Bülent Tüfenkci
8 yıl önce