|

TÜMOSAN ilk yıl 30 Altay motoru üretecek

Milli tankımız Altay için motor üretecek olan TÜMOSAN'ın bugün Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile imzaladığı güç grubu geliştirme sözleşmesinin finansal büyüklüğü 190 milyon euro. TÜMOSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, ilk yıl 30 tank motoru ve transmisyonu üretilmesi planlandığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:20 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 15:40 - 17/03/2015 Salı
Reuters

Traktör üreticisi TÜMOSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, şirketin bugün Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile imzaladığı güç grubu geliştirme sözleşmesinin finansal büyüklüğünün 190 milyon euro olduğunu ve beş yıl sonra seri üretime geçilmesinin beklendiğini söyledi. Güç grubu sözleşmesi Altay muharebe tankının motor ve güç aktarma organlarının geliştirilmesini öngörüyor.




5 yıl sonra seri üretime geçilecek


Bugün yapılacak sözleşme töreni öncesinde soruları yanıtlayan Albayrak, "Sözleşmenin 190 milyon euro finansal büyüklüğü var. Motoru geliştireceğiz, üreteceğiz, beş yıl sonra da seri üretime geçeceğiz. İlk yıl 30 tank motoru ve transmisyonu üretilmesi planlanıyor. İkinci yıl da ihtiyaca göre üretime devam edeceğiz" dedi.

Hisseleri 6.4 prim yaptı


TÜMOSAN hisseleri yüzde 6.4 primle 9 liradan işlem görürken, BIST-100 endeksi yüzde 0.96 artıda bulunuyor.

#TÜMOSAN
#Altay tankı
#Nuri Albayrak
#Savunma Sanayi Müsteşarlığı
9 yıl önce