|

Turizmde Yol haritasına tam destek

Turizm Bakanlığı sektörü canlandırmak ve sürekliliği sağlamak için çeşitliliğe yoğunlaşmaya hazırlanıyor. Konuyu değerlendiren sektör temsilcileri, turizmin 12 aya yayılmasıyla maliyetlerin düşeceği ve önümüzdeki dönemde firmaların atağa geçeceği görüşünü paylaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:35 - 2/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Rusya ile charter seferlerinin başlamasının ardından zor günleri geride bırakmaya hazırlanan turizm sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşitliliğe yoğunlaşacak. Geçtiğimiz günlerde 'turizmde yeni yol haritası'nı açıklayan yetkililer, bu kapsamda Türk turizminde deniz ve güneşin yanına kültür ve Anadolu şehirleri de ekleyecek. Yapılan açıklamada, “Yeni yol haritamıza kültür, alışveriş, sağlık ve Anadolu turizmini de katarak, tanıtımı buna göre yapacağız” denildi. Konuyu değerlendiren uzmanlar, turizmde sürekliliğin sağlanması ve 12 aya yayılmasıyla maliyetlerin düşeceği görüşünde.



MALİYETLER DÜŞER


Türkiye'deki turizmin çeşitlendirilmesi, deniz turizminin dışına çıkılmasının bir gereklilik olduğunu kaydeden Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, “Sadece deniz, kum, güneş tembelliğe alışmıştık biz nasılsa satıyor diye. Maliyetlerin düşmesini sağlayacak” dedi.Rusya ile charter seferlerinin başlamasını da değerlendiren Ersoy şunları söyledi:



2017'DE 4 MİLYON TURİST


“Son çeyrekte 1 milyon rakamına yaklaşma şansımız var. Rus tur operatörleri Türkiye'yi planlama içine alacak. 2017'de 4 milyon rakamının üzerinde turist ağırlayacağımıza inanıyorum.”


Tur Operatörleri Platformu Basın Sözcüsü Cem Polatoğlu ise, “Bunların en başında sağlık turizmi geliyor, çünkü katma değeri çok yüksek bir tur çeşidi” dedi. Polatoğlu, “Türk tanıtım heyeti oluşturuldu ve 125 milyon avro bütçeleri var; ama bu heyetin içerisinde turizmciler 24 kişi, bu sayının arttırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.



MISIR'A YASAK DEVAM


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, charter seferlerine verilen desteğin, yıl sonuna kadar uzatıldığını açıklaması olumlu karşılandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, Rus turistler için Mısır'a yönelik uygulanan turizm yasağını kaldırmayı henüz düşünmediklerini açıklaması Türk turizmcilerde yüzleri güldürdü.



2017'DEN UMUTLUYUZ


Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle siyasilerin çok doğru bir strateji uyguladıklarının altını çizen Polatoğlu, “Bu barış dilinden sonra charter seferleri açıldı. İsrail ile barış yaptılar. İsrail'den turistler yıllar sonra gelmeye başladılar. 10 milyon kişi turizmden ekmek yiyor. Bir tek turizm değil 52 sektörümüz var turizmle beraber ekmek yediğimiz. Charter seferlerinin başlamasıyla 700 bin turist bekliyoruz. O da ancak yüzde 15'i karşılayacak. Gelecek yaz turizmden çok umutluyuz” açıklamasında bulundu.




#Turizm Bakanlığı
#Charter seferleri
#Olga Golodets
8 yıl önce