|

Türk Telekom devler liginde

Hükümetin yerli ve milli teknoloji üretimi hedefine katkı sağlayacak uluslararası bir adım atan Türk Telekom, dünya teknoloji devlerinin üyesi olduğu açık platform ONF’ye ortak üye statüsü ile katıldı. Bu önemli gelişmeyi açıklayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom’un dünya teknoloji üretiminin kalbine girdiğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 00:51 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom’un, hükümetin yerli ve milli teknoloji üretimi hedefine katkı sağlayacak uluslararası bir adım attığını ve dünya teknoloji devlerinin üyesi olduğu ABD merkezli açık platform Open Networking Foundation’a (ONF) ortak üye statüsü ile katıldığını açıkladı. Bakan Arslan, Türk Telekom’un, Stanford Üniversitesinin öncülüğünde kurulan ONF’nin yönetiminde yer alarak, telekomünikasyon sektöründeki global gelişmeleri yakından takip edeceğini, yeni projelerde söz sahibi olacağını ve bu teknolojileri Türkiye’ye taşıyabileceğini söyledi.

MİLLİ TEKNOLOJİYE DESTEK

Türkiye’nin bir süredir teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten ve ihraç eden ülke olma hedefiyle hareket ettiğini hatırlatan Arslan, “Bu kapsamda savunma sanayisi, ulaşım ve iletişim alanında yerli ve milli teknoloji geliştirilmesi için bugüne kadar birçok başarılı adım attık. Tabii bunlar yeterli değil, daha yapacak çok işimiz var. Dolayısıyla yerli ve milli teknoloji üretimi konusunda özel sektörün çalışmalarını son derece önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖR YERLİLİK
VİZYONUNU SAHİPLENDİ

Türkiye’nin son 15-16 yılda yerli teknoloji üretimi konusunda oldukça önemli bir mesafe aldığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: “Başta savunma sanayisi olmak üzere birçok alanda yerlilik oranını artırdık. 4,5G hizmeti ihalesinde baz istasyonları için yerlilik şartı getirdik. Bu vizyon meyvesini toplamaya başladık. Her geçen gün büyük, küçük birçok firmanın yerli teknoloji üretimi konusundaki yeni projeleri bize ulaşıyor. Bunları memnuniyetle değerlendiriyoruz. Bir süredir ABD’de ONF içinde ‘innovator’ (yenilikçi) statüsünde 5G dahil yeni teknolojiler konusunda faaliyet yürüten Argela, gurur duyacağımız projeler geliştirdi. Argela’nın bu başarısı ile ilişkiler daha da gelişti ve Türk Telekom, dünyanın en büyük açık platformlarından biri olan 130 üyeli ONF’nin partnerlerinden biri oldu.”

  • ONF NE
    DİR, HEDEFLERİ NELERDİR?
  • 130 üyesi bulunan ONF’nin 17 partner konumunda üyesi bulunuyor ve Türk Telekom da bu partner üyelerden biri olarak bundan sonra açık platformun yönetiminde yer alacak. Kar amacı gütmeyen ONF, dünyada telekomünikasyon sektöründe yeni teknolojilerin gelişimine katkı sağlamayı ve bunların standartlarını belirlemeyi hedefliyor.
BU KEZ TEKNOLOJİ
TRENİNİ KAÇIRMAYACAĞIZ

Türk Telekom’un bu adımını uluslararası bir başarı olarak değerlendiren Arslan, bunun ne anlama geldiğini şöyle anlattı: “Türk Telekom, dünyada iletişim teknolojileri alanında oldukça önemli bir ‘açık platform’ olan ABD merkezli ONF’nin partnerlerinden biri oldu. Stanford Üniversitesi öncülüğünde AT&T, Deutsche Telecom, Verizon, Telefonica, Dell, Intell, Cisco gibi dünya devleriyle birlikte Türk Telekom da bu kar amacı gütmeyen kuruluşun özel statülü partneri olarak yer alacak. Böylece bir Türk şirketi de karar vericiler arasında yer alarak teknoloji alanındaki projelere yön verecek, standartları belirleyecek. Böylelikle geçmişte birçok kez teknoloji trenlerini kaçırmış olsak da bu kez treni kaçırmayacağız.”

DÜNYA TEKNOLOJİ
MERKEZİNİN KALBİNE GİRDİK

Arslan, bir anlamda dünyada telekomünikasyon sektöründe yeni teknolojilerin geliştirildiği merkezin kalbine girildiğini dile getirerek, ONF’de söz sahibi olmanın önemini vurguladı. Arslan, telekomünikasyonda ONF’nin bu tedarikçi firmalara olan bağımlılığı azaltmak, maliyetleri ve ülkenin cari açığını düşürmek için açık bir platform olduğunu bilgisini verdi.

#ONF
#Türk Telekom
#Ahmet Arslan
7 yıl önce