|

Türk ürünlerine destek

‘Jet Krizi’ne neden olan Rusya’nın Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik yaptırım hamlelerine karşı Arap dünyası, Türkiye ve Türk ürünlerine destek için sosyal medyada kampanya başlattı.

Yeni Şafak
06:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 23:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye'ye ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Arap dünyasından Türkiye ve Türk ürünlerine yönelik büyük destek geldi. Türkiye'ye destek kampanyasına katılanlar arasında, Mısırlı El Cezire Arapça Televizyonu'nun kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur, Kuveyt'ten yazar Felah bin Hicari, Suudi Arabistan'dan gazeteci Ali ez-Zufeyri, Twitter fenomeni Muhammed el-Yahya, Katar'dan Eş-Şark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabir el-Haremi de yer aldı.



'TÜRK ÜRÜNLERİNE DESTEK OL'


Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen kampanya için “Müslümanım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim”, “Arap'ım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim”, “Türk ürünlerine destek ol” hashtagleri kullanıldı. Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil olduğu destek kampanyasındaki paylaşımlarda, “Türk ürünlerinin desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir”, “Türk ürünleri çok kalitelidir ve fiyatları uygundur. Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.



Arap dünyası Rusya'ya tepkikoydu


Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi Rus savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde devriye görevindeki iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise, hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.


#Putin
#ekonomik tedbirler
#Jet Krizi
#Türkiye-Suriye sınırı
8 yıl önce