|

Türkbank'ın tasfiyesi Danıştay'dan döndü

Danıştay, Türkbank'ın bankacılık işlemleri yapma izninin kaldırılması ve bankanın tasfiyesini öngören kararı iptal etti.

Yeni Şafak
00:00 - 29/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 20:47 - 25/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 1 Temmuz 2001'den itibaren Türkbank'ın bankacılık işlemleri yapma, mevduat kabul etme izninin kaldırılması ve bankanın tasfiyesine ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine ilişkin 10. Daire kararına yapılan itirazı kabul etti.



Temyiz hakkı var


Danıştay 10. Dairesi'nin söz konusu BDDK kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararına Türkbank Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın yaptığı itirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, dün karara bağladı.



Genel Kurul, 11'e karşı 16 üyenin oyuyla itirazı kabul ederek, söz konusu BDDK kararının yürütmesini durdurdu. Danıştay 10. Dairesi, 21 Haziran 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu BDDK kararının iptali istemini ise daha sonra esastan görüşerek, karara bağlayacak. Daire'nin vereceği bu karara da tarafların temyiz hakkı bulunuyor.



#Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu
#Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
#Türkbank
23 yıl önce