|

Turkcell’den 3 milyar liralık temettü kararı

Turkcell Genel Kurulu'nda 3 milyar liralık temettü (kâr payı) ödenmesi teklifi onaylandı. Turkcell hissedarlarına temettünün 15 Haziran, 15 Eylül ve 15 Aralık tarihlerinde üç eşit taksitle ödeneceğini aktaran Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ödemeyi gerçekleştirmede sıkıntı çekmeyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Friday
Güncelleme: 02:20 - 26/05/2017 Friday
Yeni Şafak
​Turkcell’den 3 milyar liralık temettü kararı
​Turkcell’den 3 milyar liralık temettü kararı

Turkcell’in dün gerçekleşen genel kurulunda 3 milyar lira tutarında temettü (kâr payı) ödenmesi yönündeki teklife onay çıktı. Karar sonrası genel kurul alkışlarla kapandığını, bunun da hissedarların şirkete olan güveninin bir göstergesi olduğunu dile getiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell hissedarlarına temettüyü 15 Haziran, 15 Eylül ve 15 Aralık tarihlerinde üç eşit taksitle ödeneceğinin bilgisini verdi. Söz konusu genel kurulun Türkiye’nin ve ekonominin normalleştiğinin göstergesi olduğunu dile getiren Terzioğlu, “Türkiye’nin normalleşme süreci, Turkcell’in de artık hissedarlarla olan ilişkilerinin normalleşime sürecinin güzel bir göstergesi. 3 milyar TL’lik temettü 2010’dan bugüne kadar Turkcell’in elde ettiği net kârın yüzde 54’üne denk düşüyor. Dolayısıyla biz 2010’dan bu yana 7 milyar TL’lik temettü dağıttık” diye konuştu.

TERZİOĞLU: ÖDEMEYİ YAPACAK GÜÇTEYİZ

Bir şirketin daha kârlı olması ve elde ettiği kârı da hissedarlarıyla paylaşmasının sağlıklı bir durum olduğunun altını çizen Terzioğlu, bu yolda ilerlemeye devam edeceklerini ifade etti. Kaan Terzioğlu, temettü ödemelerini yapabilecek güçte olduklarını da sözlerine ekledi. Turkcell’in %51 hissesini elinde bulunduran Turkcell Holding hissedarlarının 3 milyar liralık kâr dağıtım teklifini genel kurula sunmak için anlaşmaya vardığı önceki gün açıklanmıştı.

Cironun %20’si
yatırıma gidecek

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, 4.5G yatırımlarının sürdüğünü söyledi. Terzioğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’nin hem kapsama alınını artırırken hem de gücümüzü ve kapasitemizi yükseltecek şekilde yoğun nüfuslu yerlere ilave yatırımlar yapıyoruz, tabi fiber altyapı yatırımlarımız da var... Dolayısıyla ciromuzun %20’lik kısmını bu sene yine yatırımlara ayıracağız.”

7 uygulaması
ilk 100’e girdi

Turkcell, uygulama marketlerinde 7 uygulama ile ilk 100’ün içinde yer aldı. Turkcell’den yapılan yazılı açıklamaya göre, AppStore ve Google Play’den son iki yılda 53 milyondan fazla Turkcell uygulaması indirildi. Turkcell Hesabım, Dergilik, fizy, TV+, BiP, Lifebox ve Upcall uygulamaları en çok indirilen ilk 100 uygulama içinde yer alırken, Turkcell, ilk 100 listesinde en fazla uygulaması olan şirket olmayı başardı.


#​Turkcell
#Kaan Terzioğlu
7 years ago