|

Türkiye daha hızlı koşacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, tvnet’te Zeliha Saraç’ın sunduğu Para Politik programının konuğu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:56 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye daha hızlı koşacak
Türkiye daha hızlı koşacak
Türkiye ekonomisinin büyüme performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağlar, “Dünyadaki tüm ülkelerle kıyasladığımızda ülkemizin gösterdiği 2.9’luk büyüme potansiyelini iyi görüyorum” dedi. Çağlar, işsizliğin azalması ve istihdamın artması için de yüzde 5’lik büyümenin yakalanması gerektiğini belirtti.

16 Nisan’da yapılacak Referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’nin elde edeceği kazanımlara da değinen Çağlar, “Ülke olarak dış ticarette atağa geçeceğiz. TL değer kazanacak” diye konuştu. Hükümetin Ar-Ge teşviklerinin iş dünyasının önünü açtığını belirten Çağlar, bu destekler sayesinde Türkiye’nin daha da hızlı koşacağını kaydetti.
İş adamları pozitif

İbrahim Çağlar, her ay düzenli olarak İTO üyeleriyle yaptıkları ticari faaliyet endeks anketinde ortaya çıkan sonuçları da paylaştı. Çağlar, ilk defa 2015’in sonundan bugüne kadar üretimde yüzde 50.8, ticarette yüzde 51.3, hizmette yüzde 51.03, genel ortalamada ise yüzde 51.2’ye ulaştıklarını aktardı. Çağlar, bu anketteki sonuçların son bir buçuk yılın en iyi oranları olduğunu ifade etti.

#İstanbul Ticaret Odası
#İbrahim Çağlar
#tvnet
#Para Politik
7 yıl önce