|

Türkiye ile ABD ticari ortak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kiler, “Son 10 yılda Türkiye'den ABD'ye 2,9 milyar dolar, ABD'den Türkiye'ye ise 10,6 milyar dolar yatırım yapıldığını görüyoruz.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 21:18 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu rakamlar, önemli bir ortaklığa işaret ediyor” dedi. MÜSİAD tarafından düzenlenen “ABD'de İş Fırsatları” panelinde konuşan Kiler, iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin zemin kabul edilerek ABD ile ekonomik ilişkileri geliştirecek yeni atılımlar yapabilmenin gereklerini tartışıldığını aktardı.



TÜRKİYE 'TTIP' DIŞINDA KALIRSA BU ADİL OLMAZ


ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasına da değinen Kiler, “AB üyeliğine kabul süreci devam eden ve 20 senedir de Avrupa Gümrük Birliği'nde yer alan ülkemizin, böyle bir anlaşmanın dışında kalması ne adaletli, ne de tutarlıdır.” dedi. Kiler, MÜSİAD'ın beklentisinin Türkiye'nin de anlaşma dahilinde olduğu düzenlemenin yapılması ya da anlaşmanın taraflarıyla serbest ticaret anlaşmaları imzalanması olduğunu söyledi.



SAVUNMA SANAYİ ATILIMI


ABD'nin aynı zamanda Türkiye'nin savunma sanayiinde başlıca ortağı olduğunu kaydeden Kiler ayrıca, “9-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. MÜSİAD Uluslararası Fuarı içerisinde yer alan High-Tech Port'ta, savunma ve havacılık sanayiinin yüksek teknolojili ürünleri yer alacak.” ifadelerini kullandı.


#MÜSİAD
#Ümit Kiler
8 yıl önce