|

Türkiye interaktif oyuncağı sevdi

Pelüş hayvancık temalı, çocuklara en yakın dostlarıyla tanışma fırsatı sunan, interaktif eğlencenin perakende devi Build-A-Bear Workshop, Türkiye'deki çocuk nüfusundan ve ailelerin daha bilinçli hale gelmesinden etkilenerek 2014'te İstanbul'daki 2 mağaza ile Türkiye pazarına girdi.

Yeni Şafak
15:28 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 12:31 - 28/07/2015 Salı
Diğer

“Pelüş ayıcığını kendin tasarla” uygulamasıyla çocukların hayal gücünün gelişimine de katkı sunan marka, 2015 yılı sonuna kadar en az 3 mağaza daha açacak. 1 yıldır sektörde olan marka; 2015 sonuna kadar 3 mağazasını daha faaliyete geçirecek. İlk mağazasını 1 yıl önce Mall of istanbul'da, 2'incisini ise 8 ay önce Capitol AVM'de açan Build-A-Bear Workshop, 3'ncü mağazasını ise Ankara Kent Park AVM'de hizmete açacak.



Build-A-Bear Workshop Türkiye Genel Müdürü Ömer Kalkavan, Türkiye'de çocuk nüfusunun yaklaşık 23 milyon olduğunu söyleyerek, “Bu sayı, sektörün gelişmesi için büyük bir fırsat olmasına rağmen çocuk başına oyuncağa harcanan para diğer ülkelerin çok altında kalıyor. Build-A-Bear olarak interaktif oyuncak deneyimini Türkiye'ye getirerek oyuncak anlayışını değiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.



Dünyanın birçok ülkesinde alanında öncü olan çocuk perakende devi Build-A-Bear Workshop, Haziran 2014'te Mall of İstanbul'da açtığı mağaza ile Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. İkinci mağazasını da Kasım 2014'te Capitol AVM'de açan ve pelüş oyuncak sektöründe dünyada önemli bir oyuncu olan marka, 2015 yılında yeni mağazasını Ankara Kent Park'ta açmayı planlıyor. Marka yıl sonuna kadar 2 yeni mağaza daha açarak interaktif oyuncak deneyimini Türk tüketicilere sevdirmeyi planlıyor.



Horizon Oyuncak Şirketi ile uluslararası franchise anlaşması imzalayarak Türkiye'ye gelen ve pelüş ayıcıkların yanı sıra pelüş aksesuarları, ayakkabı ve giysilerini de sunan ABD merkezli köklü marka, gelen yoğun talep üzerine Anadolu'daki mağazasının ilkini Ankara'da, daha sonra da Anadolu'nun çeşitli illerinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.



Bir oyuncak markası olmanın ötesinde, “Pelüş ayıcığını kendin tasarla” uygulamasıyla çocukların hayal gücünün gelişimine de katkı sunan Build-A-Bear Workshop Türkiye Genel Müdürü Ömer Kalkavan, Türkiye hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Çevre ülkelere ulaşmak açısından Türkiye'nin önemini anlatan Ömer Kalkavan, “Build-A-Bear Workshop dünyada 18 ülkede yaklaşık 500 lokasyonda hizmet veriyor. Türkiye'deki çocuk nüfusu ve ailelerin daha bilinçli tüketiciler haline gelmesi bizim için tercih sebebi oldu. Sadece büyükşehirlerde değil, Anadolu'da da yayılmayı planlıyoruz. Horizon Oyuncak A.Ş. Türkiye ve yakın bölgede çok yüksek perakende deneyimine sahip. Türkiye pazarı konusunda ortaklarımızın da deneyimi ile kısa zamanda çok büyük başarı elde edeceğine inanıyoruz" dedi.



'Mall of İstanbul'da dünya rekorumuzu kırdık!'


İlk mağazalarını Mall of İstanbul'da 1 yıl önce açtıklarını anımsatan Kalkavan, ikinci mağazalarını ise 8 ay önce Capitol'de açtıklarını dile getirdi. İlk mağazayı yaz döneminde açmalarına rağmen yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Kalkavan, “Türk ziyaretçilerimiz çocuklarıyla ilk kez böyle bir deneyim yaşadıkları için çok mutlu olurken, yabancı turistler markamızı bildikleri için Türkiye'de açılmış olmamızdan memnun oldular ve perakendede en kötü dönem olarak geçirilen yaz döneminde güzel cirolar elde ettik. Bu dönemde dünyadaki yaklaşık 500 mağaza içinde bugüne kadar yapılan en büyük alışveriş Mall of İstanbul'daki mağazamızda yapıldı, bir ziyaretçimiz 2 çocuğuna 265 parça pelüş, ayakkabı, ve aksesuar satın aldı. Build-A-Bear Workshop dünya rekorunu mağazamızın daha ilk ayında kırmış olduk” diye konuştu.



Talep yoğun, Kentpark mağazasından sonra 2 mağaza daha açacağız.


Build-A-Bear Workshop'u takip edenlerin İstanbul dışında mağaza açılması yönünde talepleri olduğunu belirten Ömer Kalkavan, talep yoğunluğu nedeniyle 2015 yılı sonuna kadar mağaza sayımızı 5'e çıkaracağız. Özellikle Bursa, Antalya ve İzmir'den yoğun bir talep olduğunu vurguladı. Ankara'daki ilk mağazamız ile istenilen talebe karşılık verebileceğimizi düşünüyoruz. Yatırım hedeflerini oluştururken müşterilerin geri bildirimlerini, lokasyon ve marka karmasını önemsediklerini aktaran Kalkavan, mağaza sayılarını 2015 yılı sonunda 5 mağazaya çıkaracaklarını kaydetti.



'Türk anne-babalar hazır oyuncaklara alışkın'


Türk tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına dair bilgiler de veren Build-A-Bear Workshop Türkiye Genel Müdürü Kalkavan, anne babaların hazır olan ürünleri satın almaya alışkın bir satın alma davranışı ile çocukları için alıveriş yaptıklarını söyledi. İnteraktif bir mağaza deneyimiyle ve çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebilecekleri bir mağaza konseptiyle ilk kez Build-A-Bear'da tanışan anne babaların çok mutlu ayrıldığını da anlatan Kalkavan, diğer ülkelerde interaktif oyuncak deneyimi bilincinin biraz daha oturmuş durumda olduğunu bildirdi. Gençlerin kendilerinin tasarladıkları pelüş ayıcıkları arkadaşlarına hediye ettiğini belirten Kalkavan, böylece hediyeler, paylaşımlar ve birlikte geçirilen anların daha değerli olduğunu dile getirdi.



'Çocuk başına oyuncağa harcanan para düşük'


Türkiye'nin oyuncak sektörü için iyi bir pazar olduğunu belirten Ömer Kalkavan, diğer ülkelerdeki franchise firmalarını da takip ettiklerini, iyi bir pazar olduğuna inandıkları ülkelerde de şubeleşebileceklerini kaydetti. Her ne kadar satın alma kararlarının görünmez kahramanları olsalar da çocukların ne istediğini bildiğini belirten Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Minik dostlarımız bilinçli bir şekilde ailesini yönlendiriyor. Çocuk nüfusumuz 23 milyon, bu oran sektörün gelişmesi için büyük bir fırsat olmasına rağmen çocuk başına oyuncağa harcanan para diğer ülkelerin çok altında kalıyor. Eşsiz bir oyuncak deneyimi ve her yıl gerçekleştireceğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle hem oyuncak sektöründe yepyeni bir sayfa açmayı, hem de pazar payımızı büyütmeyi planlıyoruz.”



İnteraktif oyuncak deneyimi hakkında:


Build-A-Bear Workshop, yaş sınırı olmaksızın herkese ve her yaşa hitap ediyor. Bu interaktif dünyayla tanışmak için 30 farklı hayvancık seçeneği ile kişisel zevklerinize göre seçtiğiniz arkadaşınızı şekillendiriyor, O'nun için özel bir ses kaydediyor ve O'nu tasarlayabiliyorsunuz. Frozen, My Little Pony, Spiderman, Superman, Starwars, Disney Princess gibi çok sevilen karakterlerin kostümlerinden polis, doktor gibi birçok meslek grubu kostümlerine kadar yaklaşık 250 farklı pelüş kıyafet ve aksesuar içinde en çok beğendiklerinizi de O'nun için seçebiliyorsunuz. O'na bir ad verip kişisel bilgilerini doldurarak kimlik belgesi çıkarmanız ve O'nu eve götürmeden önce “Arkadaş Sözü” vermeniz gerekiyor.



Build-A-Bear Workshop, Inc. Hakkında:


Build-A-Bear Workshop, Inc. dünyanın interaktif pelüş oyuncak perakende deneyimi yaşatan tek global markası. Dünya çapında A.B.D., Puerto Rica, Kanada, İngiliere, İrlanda'da kendilerine ait; Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika, Ortadoğu ve Meksika'da franchise 400'ün üzerinde mağazası buluyor . 2012 yılında 380 milyon 900 bin Amerikan Dolar ciroya sahip Build-A-Bear Workshop 2014 yılında FORTUNE tarafından dünyanın en iyi 100 şirketi arasında gösterildi.



Horizon Oyuncak A.Ş. Hakkında:


Türkiye'nin sektör liderleri Özsay Group ve Cosmo Home tarafından Katarlı Perakende Devi Al-Jaidah Brothers teşviki ile 2013 yılında kurulan marka Build-A-Bear Workshop Türkiye'deki tek yetkili Franchise distribütörüdür.



Build-A-Bear Workshop ile interaktif oyuncak deneyimi hakkında detaylı bilgi için
http://www.buildabear.com.tr/
adresini ziyaret edebilirsiniz…


İletişim



Selçuk Kaya



Kaya Event



5355402403



#Build-A-Bear Workshop
#oyuncakçı
#horizon oyuncak
9 yıl önce