|

Türkiye İslami finans merkezi olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İslami finans alanında büyük hedeflerinin olduğunu belirterek, "Türkiye'yi İslami finans anlamında önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
13:36 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 10:39 - 28/10/2016 Cuma
DHA

Mehmet Şimşek Gaziantep'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen 'İslami Muhasebe ve Finans' konulu konferansa katıldı. Konferansa Mehmet Şimşek'in yanı sıra, Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, muhasebe ve finansman akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.



Konferansın açılışında konuşan Mehmet Şimşek, İslami finansın yeni bir alan olduğunu belirtti. İslami finansın uluslararası toplantılarda temel konulardan biri olduğunu kaydeden Şimşek, Türkiye'yi İslami finans anlamında önemli bir merkez haline getirmek istediklerini anlatarak şöyle dedi:



"İslami finans yeni bir alan. Geçen sene G20 Dönem Başkanlığı'nı yaptık. O dönem bu konuyu dünya gündemine taşıdık. Bu konu artık uluslararası toplantılarda temel ana konulardan birisi haline geldi. Bu alanda yapılacak çok çalışma var. Bu alanın gelişebilmesi için önce İslami finansın büyümesi lazım. Biz hükümet olarak bu alanda büyük hedefleri olan bir ülkeyiz. Güçlü destek veriyoruz, o nedenle iddialı hedeflerimiz var. Katılım bankacılığı sistemin yüzde 2sini oluşturuyor. Şimdi yüzde 5, hedef 2023te yüzde 15e ulaşmak. Türkiyeyi İslami finans anlamında önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Akademik düzeyde yapılan çalışmalar bu sektöründe gelişmesi için önemli çalışmalardır."




#Mehmet Şimşek
#İslami finans
#Türkiye
7 yıl önce