|

Türkiye pazarında vites büyüttü

81 ile ulaşmaya hazırlanan doğalgaz piyasası, dünya ısıtma ürünü devlerinin de iştahını kabartıyor. Sektörde rekabet her geçen gün artarken, ülkemizde 25 yılı deviren Alman Vaillant firması yılın ilk 6 ayında yüzde 34'lük büyüme oranı açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:13 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye pazarında vites büyüttü
Türkiye pazarında vites büyüttü

Doğalgaz 81 ile yayılırken, merkez nüfusu 20 binin üzerindeki 63 ilçeye doğalgaz ulaştırılması çabası Türkiye pazarını ısıtma sektörü firmaları için de cazip kılıyor. Yüzde 7.4 büyüyen inşaat sektöründe konut sayısı arttıkça özellikle ısıtma ve soğutma sistemlerindeki küresel devler, ülkemizdeki yatırımlarını geliştirme kararı veriyor. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Vaillant Group içerisinde 3. büyük kombi pazarına sahip olan, ciro ve personel sayısı açısından da ilk 3 ülke arasında yer alan Vaillant Türkiye, 2017’nin ilk altı ayında şimdiden yüzde 34 büyüdüklerini açıkladı.

AR-GE’YE 54 MİLYON AVRO YATIRIM

Almanya’da düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelen, Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtländer, 2016’yı başarıyla kapattıklarını ve dijital dönüşüm yolunda yeni Ar-Ge merkezi için 54 milyon avro yatırım yaptıklarını açıklarken, Türkiye pazarına övgüler yağdırdı. Voigtländer, “Vaillant Türkiye, son yıllarda üstün ciro performansı sergiledi. 2013 yılından bugüne yıllık ortalama yüzde 15 artış gösteren ciro rakamları, tüm grup için büyük bir motivasyon kaynağı oldu” dedi. Voigtländer, yaptığı konuşmada “60’dan fazla ülkede, 340 bin taahhütçü, 21 bin toptancı iş ortağımızla çalışıyor, 30 milyonun üzerinde müşterimize hizmet veriyoruz. Geriye baktığımızda, başarılı bir 2016 görüyoruz. 2017 yılına da başarılı bir başlangıç yaptık. Yılın ilk yarısında, özellikle Türkiye’de çift haneli gelir artışı ile büyümeye devam ettik. 2017 sonu itibariyle ise satış gelirlerimiz ve kazançlar açısından aynı trendin devamını bekliyoruz” bilgisini paylaştı.

Sektörün üzerinde büyüyoruz

Vaillant Group, Almanya’daki Remscheid fabrikasında düzenlediği toplantıda, 2016 yılı rakamlarını ve 2017’nin ilk yarısına ilişkin bilgileri paylaştı. Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel ise “2017’nin ilk yarısında yüksek enerji tasarruflu ürünlerimizin katkısıyla yüzde 34’lük hızlı bir büyüme gösterdik” değerlendirmesinde bulundu.

Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel de toplantıda Türkiye’de 25 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek; sektörü, 2016 yılını ve 2017 yılı beklentilerini paylaştı. 2016’nın zor bir yıl olduğunu da vurgulayan Avdel, şöyle konuştu: “Ekonomimiz geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 2.9 gibi düşük bir büyüme gösterdi. İnşaat sektörü yüzde 7.4 büyürken, ısıtma sektörü buna paralel olarak yüzde 5’ten fazla büyüdü. Vaillant Türkiye olarak biz yıl içerisinde pazara yatırım yapmaya devam ettik, yüksek verimli ve yenilenebilir ürünlerimizle sektörümüzde fark yaratmayı başardık. Yılı toplamda 300 milyon TL’lik ciroyla kapatırken, pazardan yüzde 15 pay aldık. Kentsel dönüşüm, yenileme pazarı ve 2017 yılı içerisinde devreye alınan şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektörün yıl sonunda yüzde 5 büyüyeceğini öngörüyoruz.”


Tam yol ileri

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da 2016'da yüzde 26 büyüyerek vites yükselttiklerini ve 2017’de 'Tam Yol İleri' vizyonuyla yola devam ettiklerini söyledi. Kayaoğlu, 2017'nin ilk 6 ayında yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 81, şofbende yüzde 87 büyüme kaydettiklerini de sözlerine ekledi. Yüzde 60 mevcut yoğuşmalı satış oranıyla, yeni ErP (Yoğuşmalı teknolojiler) yönetmeliğine hazır olduklarını da belirten Kayaoğlu şöyle devam etti: “Sektörümüzün bu yeni uygulamaya hazır olabilmesi için eğitim programımızla destek vermeye başladık. Bugün 50’nin üzerinde olan Enerji Bayisi sayısını 2017 sonuna kadar 60’a yükseltmeyi hedefliyoruz.”


#Doğalgaz piyasası
#ÖTV
7 yıl önce