|

Türkiye'den 30 tonluk dev yatırım

Türk savunma sanayisi Körfez Bölgesi'ne çıkarma yaptı. 57 ülkeden bin 235 firmanın katıldığı fuara 12 Türk şirketi katıldı. Türkiye bu fuarda 661 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Rabdan 8x8​ isimli zırhlı araç üretilecek.

Yeni Şafak ve
10:34 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri için 700 adet zırhlı araç üretecek.
Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri için 700 adet zırhlı araç üretecek.

Kara, deniz ve hava savunma sanayiinde son teknolojileri uluslararası düzeyde tanıtmak için düzenlenen IDEX 2017 Fuarı'nda boy gösteren Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri için 700 adet zırhlı araç üretecek.



Fuarda BAE ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 700'lü adetlere ulaşması öngörülen 8x8 zırhlı araç alımlarından birine imza atılmış oldu.



Abu Dhabi'de üretilecek

Anlaşma kapsamında "Rabdan 8x8" isimli taktik tekerlekli zırhlı araç Birleşik Arap Emirlikleri için Türkiye tarafından Abu Dhabi'de üretilecek.



BAE Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde hizmet verecek Rabdan 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç, en zor arazi ve iklim koşullarında, modern bir ordunun ihtiyaç duyacağı zırhlı piyade muharebe, keşif gözetleme, silah taşıma maksatlı ve komuta kontrol görevleri için modüler bir platform olarak hizmet vermek üzere tasarlandı.



11 personel taşıyor

Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyonuna uygun olan Rabdan, muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor.



Sürücü ve komutan dahil toplam 11 personel taşıyabilen Rabdan'ın azami yüklü ağırlığı 30 ton. Manevra kabiliyeti, bağımsız süspansiyonu, kilitli transfer kutusu ve patlak gider lastikleriyle yüksek hareket kabiliyetine sahip araç, amfibi (yüzer) operasyon yeteneği ile denizde de gidebiliyor.



Rabdan ismi, Hz. Muhammed'in atının soyundan geldiğine inanılan, gücü, sürati ve yarış kazanmadaki kabiliyetleri ile bilinen safkan Arap atından geliyor.


#Rabdan 8x8
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Abu Dhabi
#Savunma
#Zırhlı araç
#IDEX 2017 Fuarı
7 yıl önce