|

Türkiye'den 'Bitcoin' için önemli adım

Son iki yıldan beri hemen her gün rekor kıran kripto para birimi Bitcoin'in değeri 6500 doların üzerine çıktı. Gözler Türkiye'nin bu alanda atacağı resmi adımlar için Merkez Bankası'ne çevrilirken, Başkan Murat Çetinkaya'dan dikkatleri çeken bir açıklama geldi.

Yeni Şafak
10:17 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:29 - 2/11/2017 Perşembe
Bitcoin’in değeri 6500 doların üzerine çıktı.
Bitcoin’in değeri 6500 doların üzerine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul'da dijital paralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bloomberght'nin haberine göre; Çetinkaya, TCMB'nin dijital paralardaki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek dijital paraların
iyi tasarlandıkları takdirde
finansal istikrara katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

  • Türkiye özel ekip kurdu
  • Çetinkaya, TCMB'nin dijital paralar üzerine çalışması için piyasa katılımcılarından, politika yapıcılarından ve düzenleyicilerden oluşan bir grup oluşturduğunu bildirdi.


Bitcoin nedir?

Bitcoin’in kesin ve net tanımını 'Herhangi bir merkeze bağlı olmayan ilk dijital para birimi' ifadeleri oluşturuyor. Bitcoin’lerde yer alan ‘decentralized’ ibaresi buradan kaynaklanıyor. Bu dijital para biriminin herhangi bir merkezi ve bağlayıcı unsuru bulunmuyor.


Satoshi Nakamoto takma ismine sahip bir kişi veya grup tarafından Mayıs 2008’detanıtılan Bitcoin, yaklaşık 8 yıldır kripto para borsalarında işlem görüyor.


"Türkiye’de ciddi bir Bitcoin araştırması var"

Ekonomi uzmanı ve İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan:

Blockchain için konuşmak gerekirse elbette Türkiye’nin mutlaka içinde bulunması gereken bir teknoloji. Bitcoin açısından bakacak olursak, bilindiği üzere İstanbul’un bir finans merkezi olmasına yönelik çalışmalar var. Fakat bu çalışmaları var olan sistemler üzerinden yapmaktansa, biraz daha hızlı davranıp, Bitcoin gibi yeni yeni regülasyonların oluşturulduğu bir sistemin dahil edilerek yapılabilir hale getirilmesi, bu sürecin daha verimli olmasını sağlayacaktır. Onun dışında benim de insanlarla yaptığım konuşmalarda, Türkiye’de çok ciddi bir Bitcoin araştırması yapıldığını ve al-sat yapıldığını görüyorum.


#Murat Çetinkaya
#Merkez Bankası
#Bitcoin
6 yıl önce