|

Türkiye'den Londra Borsası’na

Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan pazarlarını yöneten Dominos Pizza-DP Eurasia, Londra Borsası’nda halka arz edildi. İstanbul merkezli Türkven Yatırım Fonu tarafından yönetilen DP Eurasia, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda ‘premium listing’ statüsü elde eden ve ana pazarı Türkiye olan ilk şirket oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 الأربعاء
Güncelleme: 02:33 - 5/07/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Türkiye'den Londra Borsası’na
Türkiye'den Londra Borsası’na

Sayıları ve büyüklükleri gün geçtikçe artan yatırım fonları, para yatırdıkları şirketlerin yıldızını parlatabiliyor. Bunun son örneklerini Mavi Jeans ve Dominos Pizza (DP)’da gördük. Geçen ay Borsa İstanbul’da başarıyla halka arz edilen Mavi Jeans’ın yatırım fonu Türkven, operasyonlarını yürüttüğü Dominos Pizza - DP Eurasia’yı Londra Borsası’na taşıdı. DP Eurasia’nın hisselerinin yüzde 50’den fazlası, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda törenle halk arzı edildi.

PİZZA İÇİN GERİ SAYIM

Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda ‘DPEU’ koduyla işlem görmeye başlayan DP Eurosia’nın hisselerine yatırımcılardan birkaç kat talep geldiği ifade edildi. Önceki günkü gong töreni sırasında şirketin hisseleri 186 paund seviyelerinde işlem görüyordu. Törene şirketin faaliyet gösterdiği dört ülkeden gelen üst düzey yöneticileri katıldı. Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinde 570 civarında mağazayla hizmet veren DP Eurosia, 81 ülkede faaliyet gösteren ana şirketin beşinci büyük pazarı konumunda.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Domino’s Pizza markasının Türkiye, Rusya, Azerbeycan ve Gürcistan haklarına sahip olan DP Eurasia, Londra’da ‘premium listing’ statüsü elde eden ve ana pazarı Türkiye olan ilk şirket oldu. Törende konuşan DP Eurosia Yönetim Kurulu Başkanı Seymur Tarı, Premium listing’i çok önemsediklerini ve bunun için çok uğraştıklarını vurguladı. Tarı, “Burada Türk yöneticiler ve Türk firması olarak bulunmak bizim için ayrı bir gurur. İyi yaptığımız şeyleri de mutlaka göz önüne koymamız lazım. Bu çok önemli bir gün bize kısmet oldu” dedi.

İYİ HABERLERE İHTİYAÇ VAR

Satışlarının 8 senede neredeyse 8 kat büyüdüğünü belirten Tarı, “Bu şirket alçak gönüllü, yeniliğe açık bir şirket. Tecrübeli ve başarılı bir ekibimiz var. Yönetim kurulumuzun yapısı ve şeffaflığı ile bütün Türk şirketlerine örnek olmayı ümit ediyoruz. Bugünlere de kalp kırmadan geldik. Olmaz denilen herşeyi başardık. Bugün buradayız İnşallah ülkemize de hayırlı olur. Ülkemizde iyi haberlere ihtiyacımız var. Bu da iyi bir haber” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDE
DAHA ÇOK
FIRSAT VAR

DP Eurosia Genel Müdürü Aslan Saranga ise yüksek kurumsal yönetim ve şeffaflık standartlarıyla belirlenen premium listing’e girdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bu adımın kendileri için şirket kalitesinin uluslararası standartların tescili anlamına geldiğini ifade eden Aslan Saranga, “Bu işe başlamamdan 20 yıl sonra bu noktaya geleceğini ummuyordum. Özellikle son 5 yılda çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Son 6 yılda 400’den fazla dükkan açtık” dedi.

Azerbaycan Gürcistan’da en büyük pazar lideri olduklarını belirten Saranga, “Son 3 yıldır Rusya pazarındayız. Rusya’da 96 dükkan ile oldukça başarılıyız. Hem Türkiye’de hem Rusya’da bu grubun çok büyük bir büyüme potansiyeli var. Bu fırsat için oldukça heyecanlıyım. Şirketimizin satışları 8 senede neredeyse 8 kat büyüdü. Büyüme için önümüzde çok sayıda fırsat var. Burada Türk yöneticiler ve Türk firması olarak bulunmak bizim için ayrı bir gurur” diye konuştu.

Zirvede bıraktı

Turkven’in danışmanlığını yaptığı fonlar, Domino’s Türkiye’ye 2010 yılında yatırım yapmaya başladı. Türkiye’de 7 yılda 6 katı büyüyen şirketin cirosu; 103 milyon liradan 647 milyon liraya yükseldi. Bu büyümede Turkven CEO’su Seymur Tarı’nın büyük emeği var. DP Eurosia şirketine Londra Borsası’nda halk arz etmeyi başaran Tarı, Yönetim Kurulu Başkanı görevini Peter Williams devretti. Williams, Londra yatırım ve e-ticaret piyasasında önemli bir isim olarak biliniyor.

#Londra Borsası
#Pizza
٪d سنوات قبل