|

Türkiye’yi merkez seçti

Çinli teknoloji devi ZTE Cooperatief, hissedarı olduğu Netaş Telekom’un yüzde 48’ini 101 milyon dolara satın aldı. Türkiye’yi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin merkez üssü olarak seçen ZTE, yatırımlarını arttırmayı planlıyor. Netaş CEO'su Müjdat Altay, “İmzaladığımız yeni anlaşmalarla Netaş’a yepyeni iş kolları ve büyüme alanları kazandırdık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:27 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Netaş 50. Yıl Etkinliği kapsamında ZTA ile vardığı üç mutabakatın imza törenine Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.
Netaş 50. Yıl Etkinliği kapsamında ZTA ile vardığı üç mutabakatın imza törenine Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

Çin’in telekomünikasyon şirketi ZTE Cooperatief U.A, hissedarı olduğu Netaş Telekomünikasyon AŞ ile işbirliğini arttırıyor. Netaş Telekom’un yüzde 48’ini 101,3 milyon dolara satın alan ZTE; Türkiye’yi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonların merkezi haline getirmeyi planlıyor. Türkiye'deki yatırımlarını arttırmayı hedefleyen şirket, yeni işbirlikleri için Netaş ile anlaştı. Mükemmeliyet Merkezi, Tamir-Bakım-Servis ile Eğitim Akademisi için varılan mutabakatların imza töreni, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla dün Ankara’da atıldı.

YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Bu yıl 50. yaşını kutlayan Netaş’ın geçmişi Türkiye'deki teknolojik gelişmeleri yansıtıyor. rak kullanmayı planlıyor. Kamu elişle geliştirilen birçok teknolojik yatırımda katkısı bulunan Netaş'ın hisseleri, 1993'ten beri İstanbul Borsası'nda işlem görüyor. Dünkü imza töreni öncesinde sohbet ettiğimiz Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay, “İmzalayacağımız yeni anlaşmalarla Netaş’a yepyeni iş kolları ve büyüme alanları kazandıracağız. ZTE ile ortak Ar-Ge konusunda önemli bir adım atacak ve yerli teknoloji üretimi kapasitemizi artıracağız” dedi.

TÜRKİYE’YE YATIRIM

Altay, yeni ortaklık yapısının, Netaş’ın küresel büyümesini desteklediğini ifade etti. Söz konusu işlemin son yıllarda Türkiye’ye teknoloji geliştirme amaçlı yapılan en büyük yatırımlardan biri olma özelliği taşıdığını vurgulayan Altay, bilişim alanında dünyanın patent liderlerinden biri olan ZTE’nin, Türk mühendislerine, Türkiye’nin teknoloji geliştirme yeteneğine ve Netaş’ın 2009’dan bu yana şirket değerini 9 kat artıran yüksek performansına yatırım yaptığını anlattı. Altay, imzaladıkları yeni anlaşmalarla Netaş’a yepyeni iş kolları ve büyüme alanları kazandıracaklarını söyledi. Altay, ZTE ile ortak Ar-Ge konusunda önemli bir adım atacaklarına dikkati çekerek, “Yerli teknoloji üretimi kapasitemizi artıracağız. İmzalayacağımız anlaşmalar ülkemize ciddi yeni yatırımları getirirken yeni istihdam da yaratacak. Yatırımlar, Netaş’ı küresel oyuncu haline getirecek” diye konuştu.

BEKLENTİ YÜKSEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise en hızlı 4,5G haberleşme altyapılarından birinin Türkiye’ye kurulduğunu belirterek, “2020’de dünya 5G’ye geçmeye çalışırken, Türkiye’nin de öncü ülkelerin içinde yer alması için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. ZTE ile yapılan işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, işbirliğinin başka alanlarla sürmesi gerektiğini kaydetti. Milli ve yerli 5G konusunda ZTE’den çok şey beklediklerini ifade eden Arslan, Netaş’ın son 10 yıllık süreçte 10 kat büyümesinde Türkiye’deki dijital dönüşümün büyük katkı verdiğini aktardı.


Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik

Başbakan Binali Yıldırım ise ”Siber güvenlik, artık ulusal güvenliğimizin değişmez ve önemli bir unsuru haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik” dedi. Netaş 50. Yıl Etkinliği’ kapsamında düzenlenen imza töreninde konuşan Yıldırım, “2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirmemiz şart. En çok bilgi ve iletişim teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız. Birinci önceliğimiz yerli teknolojiye sahip katma değeri yüksek ürünler geliştirmek” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ YERLİ YAZILIM

Yerli yazılımın önemine işaret eden Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Yerli yazılım geliştirme platformuna muhakkak sahip olmamız lazım. Bunu yapamazsak, gerçek anlamda teknolojiye, bilgiye sahip olamayız, bilgiyi başkalarının kullanımına, istifadesine sunma imkanımız olmaz. Bundan sonraki öncelikli hedeflerimizin başında bu platformların geliştirilmesi olacak.”

SİBER VURGUSU

Siber güvenlik konusuna da değinen Yıldırım, “Siber güvenlik önlemlerimizi ve kişisel verilerimizin mahremiyetini sağlayacak önlemleri gecikmesiz almamız gerekiyor. Bu artık ulusal güvenliğimizin değişmez ve önemli bir unsuru haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik” ifadelerini kullandı.

  • 5G ALTYAPISINI KISA SÜREDE TAMAMLARIZ
  • ZTE Yönetim Kurulu Başkan ve CEO’su Dr. Zhao Xianming ise konuşmasında 5G teknolojisi üzerinde durdu. Bu teknolojiyle ilgili çalışma yaptıkları 50’den fazla ülkede 2018’in sonuna kadar teknolojik yatırımları tamamlayacaklarini belirten Xianming, Netaş ile yaptıkları ortaklık sayesinde Türkiye’nin teknolojik alt yapısına katkı vereceklerini ifade etti. Xianming, “Türkiye dinamizmi olan bir pazar ve büyük bir ekonomi. Burada yatırımlarımızı arttırarak 5G teknolojisi alt yapısını hızlıca tamamlanması hedefliyoruz. Kamunun Nataş’a desteğinin devam etmesini diliyoruz.”
#Başbakan Yıldırım
#NETAŞ
#Türkiye
#Çin
6 yıl önce