|

Uçakların yarısı Tusaş'la havada

Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki hamlesi sürüyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın şirketlerinden Tusaş’ın ürettiği parçalar bütün dünyada yaygın bir şekilde kullanılıyor. Tusaş Genel Müdürü Faruk Akşit, “Askeri veya sivil, gökyüzünde uçan her 2 uçaktan 1 tanesinde TEI parçası var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Uçakların yarısı Tusaş'la
havada
Uçakların yarısı Tusaş'la havada

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, askeri veya sivil, gökyüzünde uçan her 2 uçaktan 1’inde TEI parçası olduğunu bildirdi. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın kendisine yaptığı ziyarette şirketin çalışmaları hakkında bilgi veren TEI Genel Müdürü Akşit, hedeflerini de anlattı.

KÜRESEL LİGDE İLK BEŞTEYİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Akşit, “Askeri veya sivil, gökyüzünde uçan her 2 uçaktan 1 tanesinde TEI parçası var” dedi. Gelen taleplere göre yatırımları genişlettiklerini ifade eden Akşit, “Savunma sanayi alanında bağlı bulunduğumuz TAI’den sonra ihracatta ikinci sıradayız. Eğitim kalitesi yüksek bin 934 çalışanımız var. Kalite açısından 3 bin 672 firma arasında TEI dünyada ilk 5 arasında yer almaktadır” diye konuştu.

HEDEFİMİZ LİDER OLMAK

Havacılıkta kullanılan güç sistemleri ve türevleri için küresel ölçekte, rekabetçi, sürdürülebilir ve özgün ürünler tasarlama hedefiyle çalıştıklarını belirten Akşit, şunları kaydetti: “Üreten ve servis hizmeti veren lider bir motor şirketi haline gelmek tek amacımız. Yeni nesil üretilen yolcu uçaklarının dünyadaki en büyük tedarikçisi biziz. Bu da bize çok büyük gurur veriyor. Şu an kalitemiz ve üretimimizle dünyada en iyi yerdeyiz.”


YENİ TASARIMLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yan sanayi alanında çalıştıkları firmalara çeşitli eğitimler verdiklerini belirten Faruk Akşit, yan sanayiye verdikleri destekle iyi bir iş hacmi kazandırdıklarını ve ciddi bir istihdam sağladıklarını kaydetti. Eskişehir Havacılık Kümelenmesi Derneği’nin kurucu üyelerinden olduklarını da belirten Akşit, yeni tasarımlar üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Eskişehir'e büyük katkı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak kentin havacılık sektöründe gelişmesine katkı sağlayan TEI yönetimini tebrik etti. TEI’nin yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyen Çakacak, ürettiği projeler ve kendini devamlı yenileyen teknolojik çalışmalar yapan TEI’yi ülke sanayisine büyük katma değer sağlayan bir kuruluş olarak nitelendirdi. Havacılık alanında Eskişehir’in dünyada söz sahibi haline geldiğini vurgulayan Çakacak, savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerin arasındaki eş güdüm ve iş birliğinin bu başarıyı getirdiğini vurguladı.

#Uçak
#TUSAŞ
#Özdemir Çakacak
#Faruk Akşit
7 yıl önce