|

Üniversitelilere oryantalist kahve

Ankaralı Thila Coffee firması sahibi Ferhat Duman, üniversitelilerin bulunduğu ortamlarda kahveye olan ilgiyi fark edince, gençler arasında kahvenin tadı konusunda bir anket yaparak en iyi kahveyi bulmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:01 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​​Ankaralı Thila Coffee firması sahibi Ferhat Duman
​​Ankaralı Thila Coffee firması sahibi Ferhat Duman

Duman, anket sonucunda, “Türklerin geninde kahvenin sert, doyurucu, damakta kalıcı ve rahatlatıcı etkisinin önemi büyük. Biz Türkler aromasız kahveleri daha fazla tercih ediyoruz. Aslında bizim Türk kahvesinin sade ve keskin tadı diğer kahve çeşitlerinde ana lezzet olarak aranıyor” tespitlerinin ortaya çıktığını anlattı.

SEKTÖR KENDİNİ GELİŞTİRMELİ

Sektörün gençliğin bu talebini fark etmesi gerektiğini anlatan Duman, bu yönde ürün geliştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Sunum olarak batı kahvelerinin çekiciliğini Türk usulü kahvelere uyarladıklarını dile getiren Duman, “Batıdaki sunumu ve sosyal ortamı seven ama damak tadı açısından klasikten yana olan üniversiteliler için oryantalist kahveyi geliştirdik. Tat geliştirme çalışmaları devam eden ancak, son aşamalarına geldiğimiz oryantalist kahveyi bahar döneminde üniversitelilere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kahve hem sıcak, hem soğuk versiyonu ile sunulacak” dedi.

#Kahve
#Oryantalist
7 yıl önce