|

Ünlü dönerci FETÖ'den tutuklandı

İstanbul'un bir çok noktasında şubesi bulunan döner zinciri sahibi Ali Özcan, FETÖ'ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandı. Özcan ile oğlu hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Yeni Şafak
09:34 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 09:37 - 6/12/2016 Salı
Diğer
Döner zinciri sahibi Ali Özcan, FETÖ'ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.
Döner zinciri sahibi Ali Özcan, FETÖ'ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Dönerci Ali Usta markası ile İstanbul'un birçok farklı noktasında döner restoranları işleten Ali Özcan, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla tutuklandı. Sabah'ta yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ali Özcan hakkında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ örgütü ile ilişkili olduğu ve örgüt toplantılarına katılıp maddi yardımda bulunduğuna ilişkin ihbarda bulunulduğu kaydedildi.



Himmet parası kesiyormuş


Hakkında soruşturma başlatılan Ali Özcan ile ilgili bazı tanıkların dinlendiği kaydedilen iddianamede, bir tanığın Özcan'ın PVC işi yaptığını, alacağı meblağdan FETÖ adına himmet parası kestiğini söyledi. İddianamede bir başka tanık da şüphelinin Maltepe'deki işyerinin üst katında örgüt toplantıları yaptığını ileri sürdü. İddianamede bir tanığın, Ali Özcan'ın muhasebecisi Ali Kılıçarslan'ın Pensilvanya'ya 30-40 milyon lira göndermeleri gerektiğini söylediğine ilişkin şahitliğine yer verildi.



Kitabın içinden 1 dolar çıktı


Şüpheli Ali Özcan'ın ev ve işyeri aramalarında FETÖ'nün şifreli parası olduğu iddia edilen F serisi 1 dolar bulundu. 1 doların Gülen ile ilgili bir kitabın içinde bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ali Özcan'ın yanı sıra oğlu Arif Özcan ve muhasebe müdürü Ali Kılıçarslan hakkında da iddianame düzenlendi. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında hazırlanan iddianamede Ali Özcan ve diğer şüpheliler, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacaklar.











#Ali Usta
#Dönerci
#FETÖ
7 yıl önce