|

Üretimi destekleyen BDDK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul Üyesi Mehmet Ali Akben atandı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:02 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; boş bulunan BDDK üyeliğine getirilen Mehmet Ali Akben, kurul Başkanı olarak görevlendirildi. İstifa nedeniyle boşalan BDDK üyeliğine de kalan süreyi tamamlamak üzere Mustafa Korhan atandı.



ÜRETİME DAHA FAZLA DESTEK


Atanmasının ardından Mehmet Ali Akben, ilk açıklamasında BDDK'nın tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir kurul olacağını söyledi. BDDK'nın Türkiye'nin nadide bir kuruluşu ve milli gelir içinde önemli bir yeri olduğunu belirten Akben, “BDDK'nın geçmişi de çok uzun değil. Daha önce Hazine'nin içindeydi. Bundan önceki başkanlarda da benzer durumlar vardı. Rahmetli Mukim Bey de katılım bankalarında çalışmıştı. Daha önceki başkan denetimden gelen birisiydi. Sanıyorum sektör içinde bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra atanan ilk kişiyim. Daha önce Engin Akçakoca vardı. Sektördeki sürem yaklaşık 30 yıl. Bu sektör için bir avantaj olabilir” dedi.



YENİ TÜRKİYE İÇİN KOŞACAĞIZ


Gelecek dönemde BDDK'da yapılacaklara ilişkin de görüşlerini paylaşan Akben, yeni Türkiye sürecinde devlet politikaları ile uyumlu olarak sektörün de yeni bir politika içine gireceğini söyledi. Yeni katılım bankaları ile birlikte bankacılık sektörünün daha güçleneceğini ve ivme kazanacağını belirten Akben, “Koşturacak, çalışacak insanlarla birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.



#Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
#Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
#Mehmet Ali Akben
9 yıl önce