|

W10’dan tarihi başlangıç hızı

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, bir önceki sürüm olan Windows 7’nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını gerçekleştirdi. Microsoft Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Murat Kansu, KOBİ ve kamuya ait bulut çözümleri ile mobil teknolojinin yeni büyüme alanları olacağını dile getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:14 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak
Erol Yılmaz


Microsoft Türkiye Windows10'nun (W10) Windows 7'nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını yaptığını açıkladı. Dünya bilişim devinin kısa vadeli hedefi ise W10'u 1 milyar cihaza taşımak olacak. Microsoft Türkiye yeni Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft'un 29 Temmuz'da duyurduğu yeni işletim sistemi W10 ile yazılım dünyasına ivme kattıklarını belirterek, W10 cihazlarla ekosistemlerini geliştireceklerini ifade etti.



BULUT ÇÖZÜMÜYLE KAMUYA ODAKLANACAK


Microsoft Türkiye'nin proje ve ürünleri yanısıra bilişim sektörünün de değerlendirildiği basınla tanışma toplantısında Kansu, KOBİ'ler ve kamuya odaklı bulut çözümlerin Türkiye yatırımlarında öncelikleri olacağına dikkat çekti. Kansu, “Kurumlara hız, esneklik, güvenlik ve maliyet avantajı kazandırarak bulut bilişim ile dijital dönüşümlerinde etkin bir rol alacağız” diye konuştu. Türkiye'nin 2023 için belirlenen ekonomik hedefleri doğrultusunda söz konusu dönemde bilişim sektörünün de 160 milyar dolara ulaşması bekleniyor.



YILSONU BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 3,3


Microsoft Türkiye'nin genel verilerinin de paylaşıldığı toplantıda, şirketin her yıl pazarın iki katı üzerinde bir büyüme sergilediği, bu sene de % 3,3 büyüme hedeflendiği belirtildi. 2014'te Microsoft'un bulut çözümleri olan O365 ile % 400, Azure ile % 225 büyüme kaydedildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Her yıl ortalama % 6,6 büyüme ile Türkiye'deki iş ortağı eko-sistemimizi büyüttük. KOBİ segmentinde hizmet veren iş ortağı sayımıza baktığımızda 2014'te Hindistan ile başa baş giderken, Güney Afrika'yı % 15, Çin'i % 40 geçtik.”



Bilişim devinin yeni Türkiye patronu


Murat Kansu, Eylül 2015 itibarıyla Microsoft Türkiye'nin yeni genel müdürü oldu. 2003'te Microsoft Ortadoğu ve Afrika yönetim ekibine Sunucu Yazılımlarından Sorumlu Birim Yöneticisi olarak katılan Aksu, söz konusu dönemde Microsoft servis ve ürünlerinin pazarlanmasından sorumlu oldu ve Microsoft'un bölge gelirlerinin 3 kat artmasında rol aldı. 2007-2010 yıllarında Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde Operasyonlardan Sorumlu Direktör olarak çalışan Murat Kansu, 2010-2012 arasında ise Microsoft Ortadoğu ve Afrika Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Direktörlüğü yaptı . Son 3 yıldır, Microsoft'un 80 ülkeyi kapsayan Ortadoğu ve Afrika bölgesinde, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Cihaz Üreticileri ve İş Ortakları'ndan Sorumlu Genel Müdür olarak kariyerine devam etmekte olan Kansu, Eylül 2015'te Microsoft Türkiye Genel Müdürü olarak göreve geldi.


#Microsoft Türkiye Windows
#Windows 7
#bulut çözümleri
9 yıl önce