|

Yatırımcıların Türkiye’ye yönelik iştahları arttı

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye’ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:10 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hakan Ateş
Hakan Ateş

Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörü ve DenizBank’ın 2017 yılı performansı ve gelecek yıla dair öngörülerini paylaşan Ateş, 2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye’ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendiğini belirtti. DenizBank olarak da yurt dışı kreditörlerden temin ettikleri ikili borçlanma portföyünün darbe teşebbüsü öncesine göre artış kaydettiğini vurgulayan Ateş, alınan kredilerin büyük çoğunluğunun müşterilerin dış ticaret işlemlerinin finansmanı amaçlı olduğunu bildirdi. Ateş, fonlamalı işlemlerin yanı sıra gayrinakdi işlemlerde de muhabirlerin iştahının güçlü olduğunu, Denizbank olarak müşterilerin ithalat akreditifi işlemlerinden aldıkları pazar payının yüzde 10 seviyesinde bulunduğunu söyledi.

KOBİ'LERE 250 MİLYAR
KREDİ SAĞLANDI

Hakan Ateş, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredilere dair yaptığı değerlendirmede, çok yerinde, zamanında ve akıllıca bir uygulama olan KGF teminatı sağlanarak bilhassa ekonominin can damarı olan KOBİ’lere 250 milyar TL’lik kredi sağlandığını hatırlattı.

KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesinin nakdin sağlanmasına, imalatın hızlanmasına, istihdam sağlanmasına, şirketlerin yükümlülüklerini sıkıntı yaşamadan yerine getirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Ateş, “Ekonomi yılın ilk yarısında yüzde 5’in üzerinde güçlü büyüme kaydederken, yıl başından itibaren 1 milyonun üzerinde yeni istihdam oluşturdukları. Karşılıksız çıkan çeklerin oranı 2016’da yüzde 4’ten ekimde yüzde 2 seviyesine geriledi. Bununla birlikte teminat sınırının yüzde 7 olduğu KGF kredilerinde sorunlu kredi oranı yüzde 0,7 ile çok düşük seviyelerde seyrini sürdürüyor” diye konuştu.

#Hakan Ateş
#KOBİ
6 yıl önce