|

Yeni hedef Uzak Doğu

Kültür ve Turizm Bakanı Numan kurtulmuş, 2018’in Türkiye yılı olacağını söyledi. Sektörün yeni hedefinin uzak doğu olması gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya Güney Kore turizmde yeni kapılar olarak hedefimiz olmalı. Bu ülkeler dünya nüfusunun yarısından fazlası” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​2017 yılında toparlanma sürecine giren turizm sektöründe moraller yerinde.
​2017 yılında toparlanma sürecine giren turizm sektöründe moraller yerinde.

2017 yılında toparlanma sürecine giren turizm sektöründe moraller yerinde. Turizm sektör aktörlerini bir araya getiren 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi dün Antalya’da yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş kongre açılışında yaptığı konuşmada Türk turizminin 2016 yılında yaşanan darbe ve komşu coğrafyalardaki olumsuzluklara rağmen gelişmeye devam ettiğine dikkat çekti.

TURİZM DİLİ BAŞKA SİYASET DİLİ BAŞKA

2017’nin ilk 9 ayında Türkiye’ye 29.1 milyon turist geldiğini hatırlatan Bakan Kurtulmuş, “Ülke sıralamasına baktığımızda 1. sırada 4.5 milyon turistle Rusya, ikinci sırada 3.3 milyon turistle Almanya, 2.1 milyonla İran yer alıyor. Biz bu rakamlara Alman siyasetçilerin ‘Türkiye’ye tatile gitmeyin’ uyarılarına rağmen ulaştık. Ama turizm dili siyaset dili başkadır. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’nin güzelliğinin farkına varanlar buraya gelmeye devam ediyor” dedi.

YENİ HEDEFİMİZ UZAK DOĞU

Türkiye’nin geleneksel pazarları dışında pazar çeşitliliği yapması gerektiğinin altını çizen Bakan Kurtulmuş, “Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya Güney Kore turizminde yeni kapılar olarak hedefimiz olmalı. Bu kapıları tıklatmalı bu pazarları Türkiye’ye açmak zorundayız. Bu ülkeler dünya nüfusunun yarısından fazlası. Son derece zengin ve aktif orta sınıfa sahipler bu ülkeler. Her türlü harcama yapmaya müsait önemli bir sınıftan bahsediyoruz. Uzak Doğu Asya pazarlarını Türkiye turizmine açmak durumundayız” dedi.

2018 TROYA YILI

2108’in Troya yılı olacağını belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin tanıtılmasında önemli bir marka değeri oluşturacağını kaydetti. 2018 yılının Çin’de Türkiye yılı olacağını dile getiren Kurtulmuş, “Çin pazarını bir şekilde zorlamak için bütün gücümüzle 2018 yılı Türkiye yılı etkinliğinde var olacağız. Çin’in önemli şehirlerinde var olacağız. Bakanlık olarak hem de özel sektörün değerli temsilcilerinin Çin’deki etkinliklerde var olmanızı rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.

  • 2018’DE KOŞACAĞIZ
  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 2016’da ayakta kaldıklarını, 2017’de yürümeye başladıklarını, 2018’de turizmde koşacaklarını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise turizm sektörünün toplam yatırım değerinin 80 milyar doları bulduğunu söyledi.
2014’Ü YAKALARIZ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da Türk turizm sektörünün dünyada örnek başarılara imza attığını söyledi. Turizmin geleceğine iki önemli konunun hakim olacağını vurgulayan Yağcı, “Bunlardan biri endüstri 4.0, bir diğeri gıda üretiminde yaşanan sorunların hizmet sektöründe yaratacağı sıkıntılar" dedi.


KREDİ HACMİ 20 MİLYAR $

Kongreye destek veren kurumlardan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise kongre açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye’de toplam 80 milyar dolarlık bir turizm yatırımı olduğunu ifade etti. Ateş, “Bankacılığın turizme verdiği toplam kredi hacmi 20 milyar dolar. Bunun içerisinde bizim payımız yüzde 17 ile 3 milyar dolar" dedi. Denizbank'a desteklerinden dolayı plaket verildi.

TÜRKİYE'de YATIRIM ZAMANI

Kongrede konuşan Alman FTI Grup CEO’su Dietmar Gunz Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zaman olduğunu söyledi. Gunz; “Hem özel hem de kamuda çok büyük zenginlik ve arz var. Bu başka bir ülkede yok. Almanya’dan Bodrum’a 16 uçuş yapacağız. AB üzerinden imzalanan yeni anlaşmalarla bu uçuş sayısını daha da artıracağız. 2018’de projelerimizi yüksek rakamlara ulaştırmak istiyoruz.” Sunexpress Genel Müdürü Jens Bischof da Türkiye’ye 10 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.


#Türkiye
#Ekonomi
#Turizm
6 yıl önce