|

Zaman’ın skandal haberine BİST tekzibi

Sosyal medyadaki söylentileri gerçek gibi lanse etmek isteyen isteyen Zaman, İhlas hisselerinin Borsa İstanbul'a satıldığını iddia etti. BİST ise bir tekzip yayınlayarak, "Kendi yayınladığınız metni okursanız hisseler BİST'e değil, BİST'te satılmıştır deniliyor" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2015 السبت
Güncelleme: 22:01 - 9/01/2015 الجمعة
Diğer
Paralel yapının yayın organı Zaman, İhlas Holding hisselerindeki düşüşe yönelik haberinde bir skandala imza attı. Sosyal medyada paralel yapıya yakın bir hesap tarafından ortaya atılan iddiayı haberleştirmek  isteyen Zaman, İhlas Yayın Holding’in hisselerinin Borsa İstanbul’a satıldığını iddia etti. Haberi tekzip eden BİST yönetimi ise Zaman gazetesine ‘temel sermaye piyasası mevzuatını’ hatırlattı.

Paralel yapının manipülatif iddialar yayan bir sosyal medya hesabı önceki gün İhlas Holding’in kamu bankalarına borçlarından dolayı battığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia, paralel yapının twitter hesaplarında yayıldı, bazı internet siteleri de iddiayı haberleştirildi.

İhlas Holding ise KAP’a yaptığı açıklamada, “İddiaların mesnetsiz olduğunu açıklamalarına karşın, holdingin 9.662.000 hissesini kredi teminatı olarak elinde bulunduran bir aracı kurumun, hisseleri 0,26 TL birim fiyat ile BİST’te re’sen sattığını” duyurdu.  Bu açıklamayı iddiların doğrulanması olarak lanse etmek isteyen Zaman gazetesi yaptığı haberde ise hisselerin BİST’e satıldığını ileri sürdü.

AKIL VE MANTIK DIŞI

BİST ise haber üzerine Zaman Gazetesi’ne bir tekzip gönderdi. Tekzipte şu ifadeler yer aldı: “Kendi yayımladığınız haber metni içinde yer alan bu KAP duyurusu dikkatli bir biçimde okunduğunda da rahatlıkla görülebileceği üzere, 'hisseler BIST’e değil, BIST’te satılmıştır'. Temel sermaye piyasası mevzuatına başlangıç seviyesinde hâkim olan herkesin bilebileceği üzere bir alım-satım platformu ve piyasa işleticisi olan Şirketimizin, kendi piyasalarında işlem gören payları alması veya satması akıl ve mantık dışı bir durumdur.” BİST yönetimi tekzipte habere ilişkin düzeltmenin de ivedilikle yapılmasını da talep etti. 
#Paralel yapı
#Zaman
#İhlas Holding
٪d سنوات قبل