|

Zamda en yoksul gözetildi

Sosyal Yardımlaşma Fonu bütçesinin 130 milyon dolar olduğunu belirten Bakan Beşir Atalay, AK Parti'nin en düşük gelir düzeyini gözeten iyileştirmeler yaptığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/07/2003 Salı
Güncelleme: 15:40 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin, gerek maaş, ücretle ilgili uygulamalarda gerekse diğer sosyal politikalarda en düşük gelir düzeyini gözeten, tarım kısmını öne alan iyileştirmeler yaptığını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) aracılığıyla yoksul kesimlere yönelik olarak Dünya Bankası işbirliğiyle başlatılan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında gerçekleştirilen Yerel Girişimler Semineri, Başkent Öğretmen Evi'nde başladı.

Yoksulluk hissediliyor

Sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin, yıllardır biriken bir işsizlik ve yoksulluk sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bunun toplumun değişik kesimlerinde hissedildiğini ve görüldüğünü söyledi.

Sivil örgütlerden proje bekliyoruz

Atalay, SYDTF'nin yardımlarını kalıcı hale getirme gayreti içinde olduklarını, 1 defalık yardım yerine fakir insanları kendi ayakları üzerinde durabilecek duruma getirme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Atalay, 1986 yılında kurulan, SYDTF'den, fakir öğrencilere kredi verildiğini, yeşil kart sahiplerinin tedavi harcamaları ve ilaç giderlerinin karşılandığını anlattı.

Atalay, SRAP'nın bütçesinin 130 milyon dolar olduğunu, bu bütçenin fazla kullanılmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz, bunun kullanımını hızlandırmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak istiyoruz. Svil toplum kuruluşları öncü rolü oynasınlar ve bunun kullanımı için proje üretsinler.

Toplum ile devletin arasında bir mekanizma, bağ oluştursunlar. Bu kaynağımızı en verimli şekilde kullanalım''

Dünya Bankası'ndan teşekkür
Dünya Bankası Ekip Lideri John Innes, Bakan Atalay ve ekibine, yasal düzenleme yaptıkları için teşekkür etti. Innes, sivil toplum kuruluşlarının, yoksullukla mücadele konusundaki çalışmalarda daha aktif olarak rol almasını istediklerini söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce