|

Züccaciyeler hedef büyüttü

Yıllık 6.7 milyar dolar üretim hacmine sahip olan Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), 460 üyesiyle sektörde faaliyet gösteren firmaların yüzde 85'ini temsil ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:41 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dış ticaret fazlası vermesiyle dikkat çeken ZÜCDER, sektörünün rekabet gücünü artırma projelerine, dün İstanbul'da düzenlediği “Marka Olmak-Marka Yaratmak” semineri ile devam etti. Programda konuşan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve ZÜCDER Başkan Vekili Murat Akyüz, sektörde tasarım ve markalaşma adına önemli adımlar atıldığını söyledi.



TÜRK MARKALARININ ÜNÜ ÇİN'E ULAŞTI


Türk markalarının Güney Amerika'dan Çin'e kadar dünyanın her yerinde var olduğuna dikkat çeken Akyüz, Turquality çalışmalarına da değindi. Akyüz, “Hedefleri tutturma konusunda çok eksiğimiz var. Özellikle markalaşmanın maliyetinin çok yüksek olması, firmaları hazır markaları satın almaya yöneltiyor” diye konuştu.



Markalaşmak ihracatı artırıyor


ZÜCDER Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan ise sektör olarak 2015 yılında 3,9 milyar dolar ihracat, 1,7 milyar dolar da ithalat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Son 10 yılda kilogram olarak züccaciye ihracatının 2 kat, dolar cinsinden de 3 kat arttığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "İhracatın da yüzde 85-90'ı bizim dernek üyelerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. İhracatımızın bu kadar artmasının bir nedeni de sektörümüzdeki markalaşma. Markalaşmanın daha da artması gerekiyor.”




#Züccaciyeciler Derneği
8 yıl önce