|

Eskişehir’de sağanak yağış etkili oldu-Eskişehir hava durumu 26 Eylül

Eskişehir’de akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Meteoroloji'den yapılan Eskişehir hava durumu tahminlerini haberimizden görebilir, kentten son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:01 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 19:45 - 26/09/2017 Salı
IHA
Eskişehir’de sağanak yağış etkili oldu-Eskişehir hava durumu 26 Eylül
Eskişehir’de sağanak yağış etkili oldu-Eskişehir hava durumu 26 Eylül

Eskişehir’de akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Eskişehir’de akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için saçak altlarına ve mağazalara sığındı. Caddeler su birikintileriyle dolarken, seyyar satıcılar da tezgahlarını kaldırmak için birbiriyle yarıştı.

Yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağış sonrası hayat normale dönmeye başladı. Eskişehir’deki yağışlı havanın gece saatlerinden itibaren sona ermesi bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli, Kırklareli'nin batısı, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli, Kırklareli'nin batısı, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Eskişehir
#hava durumu
#sağanak
#yağış
7 yıl önce