|

FETÖ soruşturmasından kapatılan üniversiteler listesi

Kapatılan üniversitelerin listesini haberimizde sizlerle paylaştık. 15 Temmuz gecesi bazı askeri kıyafetler giymiş FETÖ terör örgütüne bağlı teröristlerce darbe girişimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla halkın meydanlara inmesiyle darbe girişimi püskürtüldü. Darbe girişimi sonrası tüm FETÖ kurumları için temizlik başlatıldı. İşte FETÖ soruşturmasından kapatılan üniversiteler listesi...

Yeni Şafak
13:21 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:33 - 23/07/2016 Cumartesi
Diğer

Kapatılan üniversiteler hangileridir? Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı. OHAL ilanının ardından ilk kanun hükmünde kararname yayınlandı ve kurumlar belirlendi. 15 Temmuz gecesi bazı askeri kıyafetler giymiş FETÖ terör örgütüne bağlı teröristlerce darbe girişimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla halkın meydanlara inmesiyle darbe girişimi püskürtüldü. Darbe girişimi sonrası tüm FETÖ kurumları için temizlik başlatıldı. İşte FETÖ soruşturmasından kapatılan üniversiteler listesi...



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 45 bin 484 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı.



Aralarında Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.



Darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında dün 954 kişi görevinden uzaklaştırılırken, 15 Temmuz akşamından bugüne kadar açığa alınan kamu görevlilerinin sayısı 45 bin 484 oldu.



Silahlı terör örgütü FETÖ soruşturmasından dolayı kapatılan üniversiteler:



1- Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara)


2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)


3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)


4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)


5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)


6- Melikşah Üniversitesi (Kayseri)


7- Mevlana Üniversitesi (Konya)


8- Şifa Üniversitesi (İzmir)


9- Turgut Özal Üniversitesi (Ankara)


10- Zirve Üniversitesi (Gaziantep)


11- Kanuni Üniversitesi (Adana)


12- İzmir Üniversitesi (İzmir)


13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)


14- Gediz Üniversitesi (İzmir)


15- Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)



NOT:

Bu üniversitedeki öğrenciler YÖK tarafından başka özel ya da devlet üniversitelerine yerleştirilecek.






#FETÖ
#Darbe girişimi
#Kapatılan üniversiteler
8 yıl önce