|

Kritik zirve virajı

Ligin son 7 haftasında en çok puan toplayan takım unvanını elinde bulunduran Trabzonspor, kritik Bursaspor maçını da kayıpsız geçerek ilk yarının bitimine bir hafta kala zirve yarışına ortak olmak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 السبت
Güncelleme: 02:48 - 16/12/2017 السبت
Yeni Şafak
Trabzonspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile iyi bir çıkış yakalayarak yeni bir ivme kazand
Trabzonspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile iyi bir çıkış yakalayarak yeni bir ivme kazand

Süper Lig’in ilk 8 haftalık diliminde 9 puan toplayarak kabus gibi bir dönem geçiren Trabzonspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile iyi bir çıkış yakalayarak yeni bir ivme kazandı. Bordo-mavililer, Çalımbay döneminde oynadığı 7 lig maçında 5 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet alarak 16 puan topladı. Aldığı puanlarla son 7 haftanın en çok puan toplayan takımı olan Karadeniz ekibi, Bursaspor engelini de kayıpsız geçerek, ligin ikinci yarısında kıyasıya geçecek olan zirve yarışına ortak olmak istiyor. Osmanlıspor’u sahasında 4-3, deplasmanda Sivasspor’u 2-1, evinde Antalyaspor’u 3-0 ve son oynadığı maçta deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0’la geçen Trabzonspor, sahasında oynayacağı Bursaspor karşılaşmasını da kazanarak seriyi 5 maça çıkarmayı hedefliyor.

HEDEF FARKI KAPATMAK

Ligin ilk 8 haftasında zirvede yer alan Galatasaray ile arasındaki puan farkı 13 olan bordo-mavililerde Çalımbay’la beraber puan farkı 7’ye düştü. Zirve yarışına yeniden ortak olmak isteyen Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısının son iki maçında oynayacağı Bursaspor ve Karabükspor mücadelelerini kazanarak ligin ilk yarısını 31 puanla tamamlamayı hedefliyor. Bir taraftan zirveyi hedefleyen Trabzonspor, diğer taraftan da üst basamaklarda yaşanması muhtemel puan kayıplarını bekleyecek.

5 SEZON SONRA İLK OLACAK

Bordo-mavililer, Bursaspor maçından galibiyetle ayrılması durumunda ligde 232 hafta sonra art arda 5 müsabakadan galibiyetle ayrılacak. Karadeniz ekibi, en son 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunda 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bordo-mavililer, o sezon 24 ile 29. haftaları arasında 6 karşılaşmalık bir galibiyet serisi yakalamıştı.

  • Taraftarla kazanacağız
  • Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, ligde bugün evlerinde yapacakları Bursaspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada son haftalarda aldıkları sonuçlarla çıkışa geçmeyi başardıklarını söyledi. Galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirten Çubukçu, "Önümüzde çok önemli Bursaspor maçı var. Teknik heyet, oyuncular, hepimiz bu maçın bilincindeyiz. İnşallah taraftarımızın da desteğiyle bu seriyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Le Guen rahatsızlandı

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen'in, Trabzonspor maçında takımın başında olamayacağı belirtildi. Deneyimli teknik adamın Bursa'da, Trabzonspor mücadelesi için havaalanına giderken, takım otobüsünde rahatsızlandığı ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için Trabzon'a gidemeyeceği öğrenildi.

#Trabzonspor
#Bursaspor
#Süper Lig
٪d سنوات قبل