|

Futbolda 2016-2017 birinci transfer dönemi bitti!

Futbolda 2016-2017 futbol sezonunda, birinci transfer ve tescil dönemi sona erdi. Peki 2. transfer dönemi ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Yeni Şafak
00:18 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:23 - 31/08/2016 Çarşamba
AA

Futbolda 2016-2017 futbol sezonunda, birinci transfer ve tescil dönemi sona erdi.



Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) daha önce yapılan açıklamada,10 Haziran Cuma günü başlayan transfer ve tescil döneminin 31 Ağustos Çarşamba günü sona ereceği belirtilmişti.



TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre futbolda ikinci transfer ve tescil dönemi 4 Ocak 2017'de başlayacak ve 31 Ocak'da sona erecek.





Çaykur Rizespor'da transfer


Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Çaykur Rizespor, İsviçre'nin Luzern ekibinde forma giyen orta saha oyuncusu Jakob Jentscher ve gurbetçi Furkan Şimşek ile 4'er yıllık anlaşma imzaladı.



Yeşil-mavili ekipten yapılan yazılı açıklamada, transfer çalışmaları doğrultusunda İsviçre temsilcisiyle anlaşma sağlanmasının ardından, Avusturyalı orta saha oyuncusuyla da yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:



"Kulübümüz İsviçre'nin Luzern takımında forma giyen 27 yaşındaki Avusturyalı orta saha oyuncusu Jakob Jentscher ile yapılan görüşmeler sonrası kendisini 4 yıllığına yeşil-mavili renklere bağlayan sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca geçtiğimiz sezon Almanya'nın Fortuna Köln takımında forma giyen 19 yaşındaki Furkan Simsek ile de 4 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Her iki oyuncuya da 'hoş geldiniz' diyor başarı diliyoruz."



Avusturya milli takımı ile EURO 2016'da da görev alan 27 yaşındaki Jakob, bu sezon ligde 6 maçta 324 dakika Luzern forması ile sahada kaldı.



Şanlıurfaspor'da transfer


TFF 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'dan Oktay Delibalta ile anlaştı.



Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen sezon Antalyaspor'da forma giyen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Oktay Delibalta ile bir yıllık anlaşma sağlandı.



Tecrübeli oyuncu daha önce Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu'nda forma giymişti.



Beşiktaş, Atınç'ı kiraladı

Beşiktaş, eski futbolcusu Atınç Nukan'ın transferi konusunda oyuncunun kulübü ve kendisiyle anlaşmaya varıldığını bildirdi.



Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Atınç Nukan'ın geçici transferi konusunda Leipzig kulübü ile anlaşmaya varılmıştır." ifadelerine yer verildi.



Siyah-beyazlıların, Atınç'a 750 bin avro garanti para ve puan başı 4 bin avro ücret vereceği belirtildi.



Ayrıca Leipzig Kulübü'nün bu transferden Beşiktaş'a 100 bin avro ödeyeceği bildirildi.



#birinci transfer ve tescil dönemi
#Futbol
#TFF Yönetim Kurulu
#Türkiye Futbol Federasyonu
8 yıl önce