|

Galatasaray Beşiktaş CANLI - Derbi maçı canlı izle GS BJK

Galatasaray Beşiktaş derbi canlı izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray TT Arena'da Beşiktaş'ı konuk ediyor. Lig'de 47 puanla lider durumda olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puanla dönmek istiyor. beIN Sports kanalından canlı yayınlanacak maçı izlemek için haberimizdeki bilgilere bakabilirsiniz. İşte Galatasaray Beşiktaş derbi mücadelesinden son gelişmeler, istatistikler ve canlı izleme sayfası.

Yeni Şafak
20:00 - 27/02/2017 Monday
Güncelleme: 20:02 - 27/02/2017 Monday
Diğer
Galatasaray Beşiktaş canlı
Galatasaray Beşiktaş canlı

Galatasaray Beşiktaş canlı izlemek için hemen tıkla. Spor Toto Süper Lig'in 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş Türk Telekom Arena'da karşılaşıyor. İki takım için oldukça önemli olan bu mücadelede kazanan taraf şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış olacak. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki bu zorlu derbiyi canlı izlemek isteyen taraftarlar haberimizde paylaştığımız beIN Sports canlı maç izleme sayfasını kullanabilirler. Derbi maçı canlı izlemek için digiturke üye olarak beIN Sports kanalından canlı yayını izleyebilirsiniz. Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilk 11'lerini, maç istatistiklerini, canlı skor bilgilerini ve son gelişmelerini haberimizden bulabilirsiniz. İşte derbiye dair tüm detaylar.






Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde 341. randevu-

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle 341. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 93 yıllık rekabette, geride kalan 340 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.



Sarı-kırmızılıların toplam 480 golüne, siyah-beyazlılar 447 golle karşılık verdi. Taraflar, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Vodafone Arena'da yapılan derbi ise 2-2 bitti.






-

Ligde de Galatasaray önde -

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 117 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takımın ligde karşı karşıya geldiği 117 maçta Galatasaray 43, Beşiktaş ise 32 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar, 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 146, siyah-beyazlılar 123 gol attı.



- Türk Telekom Arena'da 7. randevu -

Galatasaray ile Beşiktaş, yarınki maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Tamamı Süper Lig'e dahil bu maçlardan 4'ünü ev sahibi sarı-kırmızılılar kazandı, Beşiktaş sadece, şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi. Türk Telekom Arena'daki bir maç da berabere biterken, Galatasaray 10, Beşiktaş 6 gol attı.







- Son 25 lig maçında sadece 5 kırmızı kart -

Derbi öncesinde, rekabetteki son 25 lig maçında hakemler yalnızca 5 kez kırmızı kart kullandı. İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 25 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi. Bu süre içinde hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 129 sarı kart gösterdi. Beşiktaş'tan 67, Galatasaray'dan ise 62 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.



- Penaltıya dikkat -

Galatasaray-Beşiktaş derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor. İki takım arasında ligde yapılan son 28 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı. Rekabetteki son 28 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray2 kez penaltı kaçırdı.



- İlk golün önemi büyük-

İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip sadece bir kez yenildi. 2013-2014 sezonunun ilk yarısında olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 21 maçtan 16'sında ilk golü atan takım galip geldi, 4'ü berabere sonuçlandı. Bu dönemde sadece geçen sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray, Sneijder'in golüyle öne geçmesine rağmen, Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.



- Şubat derbileri -

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, rekabetin şubat ayındaki 27. randevusuna sahne olacak. İki ekip, 93 yıllık rekabetteki toplam 340 maçtan 26'sını şubat aylarında oynadı. Yılın en kısa ayındaki maçlarda Galatasaray 11, Beşiktaş 9 galibiyet alırken, 6 maçta ise eşitlik bozulmadı, her iki ekip de 38'er gol attı. İki takım şubatta en son 2014 yılında karşılaştı. Türk Telekom Arena'da 22 Şubat'ta yapılan lig derbisini Galatasaray 1-0 kazandı. Öte yandan iki takım, şubat ayında lig maçlarında 7 kez karşılaştı, Galatasaray 4, Beşiktaş 2 galibiyet aldı, bir maç berabere tamamlandı.







Türk Telekom Arena'da 859 milyon liralık derbi -

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak derbi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerinde, Süper Lig'in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş'ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi. Ligde en pahalı üçüncü takım olarak belirtilen Galatasaray'ın tahmini piyasa değeri ise 381 milyon lira. Kadrosundaki futbolculara yaklaşık 543 milyon lira değer biçilen Fenerbahçe ise ligin en pahalı takımı konumunda bulunuyor.



- En değerlisi Muslera

İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında ise en değerli isim olarak Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Süper Lig'in en değerli futbolcusu olarak değerlendirilen Uruguaylı kalecinin tahmini piyasa değeri 53,3 milyon lira gösterildi. Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder'in değeri 34,3 milyon lira olarak belirtilirken, Portekizli Armindo Bruma'ın değeri 30,5 milyon, Alman Lukas Podolski'nin değeri 22,8 milyon, Eren Derdiyok'un değeri de 21 milyon lira olarak tahmin edildi.



- Beşiktaş'ın en değerlisi Oğuzhan -

Beşiktaş'ta orta sahada görev alan milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, verilerde takımın en değerli oyuncusu olarak yer aldı. Oğuzhan Özyakup'un piyasa değeri 47,6 milyon lira gösterilirken, siyah-beyazlı ekibin devre arasında kiralık renklerine dahil ettiği ancak sakatlığı nedeniyle henüz takıma dahil olmayan Senagalli Demba Ba da 45,7 milyon liralık değeriyle ikinci sırada bulundu. Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın piyasa değeri 38 milyon, Cenk Tosun'un değeri 34,3 milyon, Caner Erkin'in değeri de 28,5 milyon lira olarak gösterildi.



Beşiktaşlı taraftarlar 2726 gün sonra Galatasaray deplasmanında -

Beşiktaşlı taraftarlar, 2726 gün sonra Galatasaray deplasmanında takımlarını destekleyecek. Galatasaray, Süper Lig'in 22. haftasında TT Arena'da Beşiktaş ile oynayacak. Bu sene İstanbul İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karardan sonra deplasman yasağı kalkmıştı. Ligin ilk yarısında 5. haftada Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisiyle de uzun bir aradan sonra ilk kez rakip taraftar deplasmana gelmişti. Beşiktaş taraftarı 2726 gün sonra TT Arena'da oynanacak derbide takımlarının yanında olacak. Siyah-beyazlı taraftarlar en son 2008-2009 sezonunda Ali Sami Yen'de oynanan derbide deplasman tribününde yer aldı. O karşılaşmayı Galatasaray 3-0'lık skorla kazanmıştı.


#Galatasaray
#Beşiktaş
#Spor Toto Süper Lig
#canlı izle
#canlı maç izle
#derbi
#derbi izle
#22. hafta
#GS
#BJK
7 years ago