|

Din eğitimine tam destek

Seçmeli din dersleri ile ilgili hazırlanan raporda yavaşlatılan din eğitiminin, 4+4+4 sistemiyle iyileştirildiği belirtilirken, altyapı yetersizliğine de dikkat çekildi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 17/12/2013 Salı
Güncelleme: 23:50 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Din eğitimine tam destek
Din eğitimine tam destek

28 Şubat sürecinde ağır hasar alan okullardaki din eğitimi 4+4+4 eğitim modeli kapsamında iyileştiriliyor. Yaklaşık bir yıldır okul programlarına ilave edilen Seçmeli Din Dersleri''ne yönelik algı araştırmasını kamuoyuyla paylaşan İLKE Derneği raporuna göre öğrenci, veliler ve öğretmenler Türkiye''de uzun bir dönem din eğitimi alanının ihmal edildiği ve yeni din dersleri sayesinde öğrencilerin dini bilgileri daha fazla elde edeceği görüşünde birleşti. Okuldaki din derslerine veliler tarafından gösterilen ilginin, özellikle cami veya Kur''an kurslarında aldıkları din eğitimini yetersiz görmelerinin büyük bir payı olduğu belirtildi.

ALTYAPI EKSİK

Raporda ayrıca ,okulların fiziki alt yapı eksikliği, bu dersleri verecek nitelikli öğretmenlerin olmayışı, ders materyallerinin yetersizliği gibi nedenlerle beklentilerin karşılanamadığına da dikkat çekildi.


10 yıl önce