|

1 Mayıs'ın adresi Bakırköy

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası, 1 Mayıs kararını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:07 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
DİSK Başkanı Kani Beko
DİSK Başkanı Kani Beko

DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında kararı açıklayan DİSK Başkanı Kani Beko, bu yılki 1 Mayıs’ın 'Milyonların Hayırlı Buluşmaları' olarak örgütleneceğini belirterek, "Bizler dört emek ve meslek örgütü başta olmak üzere, dost kurumlarla beraber, İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel, coşkulu ve ‘Hayır’lı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütleyeceğimizi ilan etmek istiyoruz" dedi.

BİZİM KARARIMIZ

Beko, soruları cevaplarken, Bakırköy’de yapılacak buluşma için toplanma saatini 11.00, yürüyüş saatini 12.00, başlangıç saatini 13.00 olarak açıklarken, yürüyüş güzergahlarının 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından belirleneceğini bildirdi. Geçen yıl güvenlik gerekçesiyle Taksim’de toplanılmadığını hatırlatan Beko, “Biz Taksim sevdamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Ancak güvenlik nedeniyle Taksim açılmadı. Güvenlik her şeyin üzerinde. Güvenli 1 Mayıs olabilmesi için biz de tüm yol arkadaşlarımızla, günlerdir bunu tartıştık ve Bakırköy olması bizim açımızdan daha iyi olur dedik. Bu, bizim kararımız" diye konuştu.

#DİSK
#1 Mayıs
#Bakırköy
7 yıl önce