|

1 milyon fidan toprakla buluşacak

Manisa'da 2017-2023 yılları arasında Muradiye Orman Fidanlığı'nda üretilen 1 milyon fidan ekiminin gerçekleşmesi için protokol imzalandı.

Yeni Şafak
18:54 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:57 - 6/02/2017 Pazartesi
AA
1 milyon fidanın toprakla buluşturulması için imzalar atıldı.
1 milyon fidanın toprakla buluşturulması için imzalar atıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Manisa Muradiye Orman Fidanlığı ve Yunusemre Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında 2017-2023 yılları arasında Muradiye Orman Fidanlığı'nda üretilen 1 milyon fidanın ilçe sınırları içinde toprakla buluşturulması için imzalar atıldı.



Muradiye Orman Fidanlığı'nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, projenin bir ayağı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.



Orman teşkilatı olarak hedeflerinin daha yeşil bir Türkiye olduğunu ve bu hedefle alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aybal, "Muradiye Orman Fidanlığı, ülkemizin en önemli fidanlıkları arasında yer almaktadır. Bu proje Türkiye'de belediyelerimizin alım garantili proje olmasından dolayı şu anda ilktir. Bu nedenle Yunusemre Belediye Başkanı'mızı tebrik ediyorum. Biz bundan sonraki süreçte protokol kapsamında 2023 yılına kadar Yunusemre Belediyemizin ihtiyaç duyduğu fidanları yetiştirerek en güzelini sahaya, vatandaşların yaşadığı ortamlara, parklara, bahçelere dikmek suretiyle bu bizim hedefimiz olacak." diye konuştu.



Bu protokolün diğer belediyeleri de örnek olmasını temenni eden Aybal, "Muradiye Orman Fidanlığımızda yılda 5 milyon fidan yetiştiriyoruz. Burada orman ağacı fidanı yanında süs bitkisi ve diğer türleri de yetiştiriyoruz." şeklinde konuştu.



Alım garantili fidan yetiştirilecek


Proje kapsamında ağaç dikimini yapmaya daha önce başladıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen aylarda belediyeyi ziyaret ettiğinde '1 milyon ağaç' projesini hayata geçirmek istediklerini söylediğini hatırlattı.



Alım garantili fidan yetiştirmenin Türkiye'nin en büyük projeleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Çerçi, "Bu 1 milyon ağacın yaklaşık 700 bini, 2023 yılına kadar proje kapsamında Muradiye Orman Fidanlığı tarafından yetiştirilecek ve ücreti karşılığında belediyemiz tarafından satın alınarak toprakla buluşturulacak. Geriye kalan 300 bin fidan ise ücretsiz olarak Yunusemre Belediyesi'nin proje alanlarına hibe olarak verilecek." dedi.



Projenin Türkiye'deki bugüne kadar yapılan ağaçlandırmalar arasında ilk üçe girebilecek bir proje olduğunu düşündüklerini kaydeden Başkan Çerçi, şu ana kadar yaklaşık 10 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, bu yıl içerisinde de toplam 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı planladıklarını, gelecek yıl daha büyük bir ağaç dikme seferberliği olacağı sözlerine ekledi.


#Manisa
#İzmir
#Fidan
7 yıl önce