|

10 saldırıda aynı patlayıcı

Beşiktaş saldırısı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede saldırıda kullanılan patlayıcı türünün PKK tarafından 10 ayrı olayda kullanılan fabrikasyon bir patlayıcı olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:46 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
10 saldırıda aynı patlayıcı
10 saldırıda aynı patlayıcı

Beşiktaş Vodafone Stadı’nda 10 Aralık 2016 günü gerçekleştirilen ve 39’u polis 46 kişinin şehit olup 263 kişinin yaralandığı hain saldırı ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı.

ARAÇ 6 ARALIK'TA ALINDI

Savcılık, bu patlayıcı karışımının daha önce PKK tarafından gerçekleştirilen ya da son anda önlenen 10 ayrı olayda kullanıldığını belirledi. İddianameye göre saldırıları Burak Yavuz ve Kadri Kılınç isimli teröristler gerçekleştirdi. Teröristler patlamada kullandıkları aracı 6 Aralık günü Tuzla’dan aldı. Arka koltukta kendilerini patlatan iki teröristin yanı sıra 3. bir şahsın daha olduğu, belirtilen ilerleyen görüntülerde bu şahsın bayan olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

CANLI BOMBAYA
REHBERLİK ETTİ

Bu şahsın saldırı gerçekleşmeden kısa süre önce araçtan inip en son Maçka Parkı’nda gözlerden kaybolduğu iddianamede anlatıldı. Bu kadının halen kimliği belirlenemezken saldırıyı gerçekleştiren ve dağ kadrosundan gelen iki teröriste saldırı öncesinde adeta rehberlik yaptığı anlatıldı. Sır kadın teröristin saldırıdan iki hafta önce patlamada kullanılan aracı temin edilen Tufan Beyhan’ın evine iki kez geldiği de iddianamedeki bilgiler arasında. Savcılık katillerin her ikisinin de eylem öncesinde cesaret hapı kullandığını değerlendirdi.

#Beşiktaş saldırısı
#PKK
7 yıl önce