|

10 terörist öldürüldü

TSK, Sivas dün çıkan çatışmada 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 4 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Yeni Şafak
15:21 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 15:34 - 30/09/2016 Cuma
Tvnet
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Sivas / Koyulhisar'da keşif ve gözetleme vasıtaları ile eylem hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu altı terörist yapılan operasyon ile etkisiz hale getirilmiştir" denildi.



Yüksekova'da çok sayıda silah ele geçirildi


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, bir Biksi makineli tüfeği, 19 Kalaşnikof piyade tüfeği, dört el bombası, çok sayıda Doçka Uçaksavar ve Biksi makineli tüfeği fişeği, bir el yapımı patlayıcı, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve Kalaşnikof piyade tüfeği yedek parçaları ele geçirildi.



1 terörist silahlarla birlikte yakalandı


Siirt'te icra edilen operasyonda da, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir Biksi makineli tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, üç Kalaşnikof piyade tüfeği dolu şarjörü, altı el bombası, iki antitank mayın, 13 antipersonel roketatar mühimmatı, 1.000 Biksi makineli tüfeği fişeği, iki el telsizi ile birlikte ele geçirildi.



1 terörist teslim oldu


Van'ın Edremit ilçesinde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.



Patlayıcılar imha edildi


Ağrı Diyadin, Bitlis Tatvan, Tunceli Nazımiye ve Pülümür ilçeleri kırsal bölgelerinde icra edilen operasyonlarda tespit edilen çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi.





Çukurca'da 4 terörist öldürüldü


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, keşif ve gözetleme unsurları tarafından tespit edilen ve bölgedeki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen bölücü terör örgütü mensubu dört terörist etkisiz hale getirildi.



Ayrıca Çukurca bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.


#Sivas
#PKK
#Çukurca
8 yıl önce