|

11 Aralık Pazartesi Sabah Raporu

22 İsrail askerinin 14 yaşındaki Fevzi El-Cunidi adlı Filistinli çocuğu gözleri bağlı bir halde gözaltına aldığı anlarda kaydedilen karenin ardından kahraman çocuktan ilk haber geldi. Beytullahim yakınlarındaki bir askeri hapishanede tutulduğu öğrenildi.Moritanya'da çok sayıda din adamı, ABD'ye ticari boykot uygulama çağrısında bulunuldu. İslam ve Arap dünyasında faaliyet gösteren şirketlere, ABD mallarını ithal etmeme çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
09:15 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:30 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
14 yaşındaki Fevzi El-Cunidi böyle gözaltına alınmıştı.
14 yaşındaki Fevzi El-Cunidi böyle gözaltına alınmıştı.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

İsrail'i rezil eden Filistinli gençten yeni haber

Trump'ın Kudüs kararı, Filistin sokaklarında yeni bir intifadayı başlattı. Bütün dünya Filistin'deki yaşanan gelişmeleri anlık aktarırken, gündeme bir fotoğraf damgasını vurmuştu.


Anadolu Ajansı Kudüs muhabirinin paylaştığı bilgiye göre, kahraman çocuk Beytullahim yakınında askeri hapishanede tutuluyor.

ABD'ye karşı 'boykot' çağrısı

Moritanyalı çok sayıda din adamı, düzenlenen Kudüs temalı sempozyumda, ABD'ye ticari boykot uygulama çağrısında bulunuldu. Başkent Novakşot'ta düzenlenen Kudüs temalı sempozyuma katılan din adamları, İslam ve Arap dünyasında faaliyet gösteren şirketlere, ABD'yi boykot etme ve ABD mallarını ithal etmeme çağrısı yaptı.

Maç sonu Şenol Güneş için flaş iddia

Kayserispor-Beşiktaş maçının devre arasında siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş'e saldırıldığı iddia edildi. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Erol Bedir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Deniz Atalay ile görüştüm. Asla böyle bir olay olmadı. Bunu kim söylüyorsa kocaman bir yalan" ifadelerini kullandı.

Türk Dışişleri'nden 'Irak' mesajı

Dışişleri Bakanlığınca, Irak'ın DEAŞ'a karşı yürüttüğü mücadelenin başarıyla tamamlanmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, Irak hükümeti tebrik edildi.


#Kudüs
#Beşiktaş
#Irak
6 yıl önce