|

11 saatte 600 görüşme yaptım

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi 11 saatte 600 civarında telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Bilişimin gücünü o gece bir kez daha gördüklerini belirten Yıldırım, darbecilerin mağduriyetinden söz etmenin şehitlerin ruhunu incittiğini kaydetti. Başbakan, 2017’yi de ‘bilişimde gelişim yılı’ olarak ilan etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:34 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Türkiye Bilişim Derneği'nce (TBD) düzenlenen 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katılarak bir konuşma yaptı.



Bilişimin gücünü 15 Temmuz gecesi gördüklerini belirten Yıldırım, “Eskiden darbeleri insanlar bir gün sonra iki gün sonra öğrenirdi. Bunlar TRT'ye gittiler, kısmen girmeyi başardılar ama oradan hemen sonra TÜRKSAT. TÜRKSAT'ın ele geçirilmesine, yayınların susturulmasına izin vermediler. Bilişimin bu darbenin bastırılmasındaki gücünü, hakkını teslim etmemiz lazım” dedi.



BİLİŞİM İLAÇ GİBİDİR


“Bilişimi hem iyi amaçlı kullanabilirsiniz hem de bir ülkeyi yok etmek için kullanabilirsiniz. Aynen ilaç gibi, bazen tedavi, bazen zehir olabiliyor” diyen Yıldırım, bilişimde sorumluluk anlayışını geliştirecek bir yapı geliştirmek gerektiğine işaret etti. Ayrıca Yıldırım, 15 Temmuz gecesi 11 saatte 600 telefon görüşmesi yaptığını söyledi.



İŞİN GİZLİ KAHRAMANI MEDYA


Başbakan, “Bu işin (15 Temmuz) gizli kahramanları basın mensuplarıdır. Medya çalışanlarıdır. Bir telkinle bir çağrıyla değil, durumdan vazife çıkartarak bütün medya darbenin karşısında yer almış vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir. Bizim yaptığımız açıklamalar darbecilerin moralini bozan kimyalarını değiştiren önemli bir başlangıç olmuştur” diye konuştu.



2017 BİLİŞİM YILI OLACAK


Yıldırım, “2017, bilişimde hamle yılı olacak. 2017 yılını da bilişimde gelişim yılı olarak ilan ediyorum. Çünkü biz hep şunu söyledik 'gelecek bilişimle gelecek.' Gelecek, gençlerle gelecek. Gençler de bilişimle Türkiye'yi geliştirecek” dedi.



SİBER SALDIRIYA ÖNLEM


Siber güvenlik meselesinin, milli güvenliğe dönüştüğünü kaydeden Yıldırım, “Bunun da adımlarını attık, mesafe almamız lazım. Yasal alt yapısı hazır, ilk adım da atıldı. Bundan sonrası veri merkezleri, internet değişim noktaları ve hepsinden önemlisi bilişimde yerlilik ve millilik. Bunun için her şeyimiz var” diye konuştu.



TERÖRE AMAN VERMEYECEĞİZ


Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Yıldırım, "Hiç şüpheniz olmasın bu terör belasını ortadan kaldıracağız. Terör yolunu seçenler hangi güçlerin, hangi istihbarat örgütlerinin, hangi emperyalist odakların maşası olursa olsun, onlara asla aman verdirmeyeceğiz. Adı ne olursa olsun terör örgütleriyle mücadele de aynı kararlılıkla sürüyor" dedi.



Şehitlerin ruhu incinir


Darbe girişiminden sonra siyasi duruşta birtakım sapma gösterenlerin olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bahçeli'ye ilkeli tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Ana muhalefet partisinden başlangıçtaki duruşunu muhafaza etmesi toplumun beklentisiydi. Darbecilerin mağduriyetinden söz etmek, açıkçası şehitlerimizin ruhunu incitiyor, onların yakınlarını incitiyor. Siyaseten hükümetle problemleriniz olabilir ona bir şey diyeceğim yok ama bir şeyi birbirinden ayırt etmemiz lazım, konu beka meselesi olunca, orada siyaset biter. Bizim milletimiz bunu görmek istiyor. Darbeciler elbette ki hesabını sonuna kadar verecek. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği yapılacak” dedi.



AK Parti ve MHP son noktayı koydu


AK Parti ve MHP arasındaki anayasa değişikliği çalışmalarında uzlaşma sağlandı. İki parti, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi'ni içeren anayasa taslağı metninde anlaştı. Değişikliğe ilişkin teklif bugün ya da yarın Meclis'e gelecek. Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyaretinden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelmişti. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ün teklif hakkında hazırladığı raporu inceleyen Yıldırım ve Bahçeli'nin, taslak metne son şeklini verdiği belirtilmişti.



Yol için kavga etmeyi bırakın


İnternette hızın arttırılabildiği kadar artırılmasını isteyen Yıldırım, operatörlere seslendi: “Burada kıskançlığı bırakın. Geç kalıyoruz, çok zaman kaybettik. Kardeşim bu yollar hepimizin. Yol altyapıdır, üstünde istediğiniz işi yapın, istediğiniz kadar rekabet edin, istediğiniz kadar fark oluşturun ama yol için kavga etmeyin. Bırakın yol ortak değerdir, ortak ihtiyaçtır. Yolu beraber yapalım, herkes burada üzerine düşen görevi yapsın. Bu yönde ciddi bir anlayış birliğine geldiğinizi gördüm.”





#Darbe girişimi
#15 Temmuz
#Fırat Kalkanı Harekatı
7 yıl önce