|

14 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1 olmak üzere toplam 14 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 175'e, Şırnak'ta 155'e, Yüksekova'da ise 133'e çıktı.

Yeni Şafak
14:40 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Nusaybin'de, beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 175 oldu. 19 el yapımı patlayıcı imha edilirken, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 384'e ulaştı.




Şırnak'ta 8 terörist daha öldürüldü

Şırnak'ta sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 155'e yükseldi. Ayrıca, 100 kg amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi, üç el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 378 oldu.




Yüksekova'da toplam 133 terörist etkisiz hale getirildi

Yüksekova'da ise, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 133'e ulaştı. Üç el bombası, bir roketatar mühimmatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere 91 tüp ele geçirildi, 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 193'e yükseldi.






Ayrıca Yüksekova'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, icra edilen operasyonda, iki roketatar, bir adet 60 mm havan, bir bombaatar, üç roketatar mühimmatı, dört adet 60 mm havan mühimmatı, 20 el bombası, üç antipersonel mayını ve beş fünye ele geçirildi.





Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında, tespit edilen ve dört adet tüp ile güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı imha edildi.



Bitlis'in Mutki ilçesinde, icra edilen operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü, 14 fişeği ve iki el bombası ele geçirildi.



2 terörist yakalandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan, PKK / PYD mensubu iki terörist yakalandı.




#terörist
#öldürülen terörist sayısı
8 yıl önce