|

15 günde 11 gasp yapan 2 zanlı yakalandı

İstanbul Esenyurt'ta 15 gün içinde 11 silahlı soygun gerçekleştirerek 20 bin lira gasp eden 2 zanlı yakalandı. Polise yakalanmamak için soygunlardan sonra ticari taksiyle günlük kiraladıkları dairelere giden Ömer K. ile Umut B. suçüstü yakalandı.

Yeni Şafak
10:22 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:12 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Eczanede gasp anı kameralara böyle yansıdı.
Eczanede gasp anı kameralara böyle yansıdı.

Esenyurt'ta son 15 gün içinde market, eczane ve fatura ödeme noktalarında art arda meydana gelen 11 silahlı soygun üzerine Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri çalışma başlattı. İş yerlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri 11 soygundan 20 bin kira gasp eden şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Suçlu profilinden şüphelilerin adreslerini belirleyen asayiş polisi adreslere yaptığı baskında şüphelileri bulamadı.



Suçüstü yakalandılar


Kuru sıkı tabanca ile girdikleri iş yerlerinde kasadaki paraları alan gaspçıların, marketlerden sigara ve eczanelerden ise ilaç aldıkları da belirlendi. Kimlik bildirimi yapmadıkları için rahatça gizlenme imkanı buldukları günlük kiralık dairelerde kalan şüphelileri önceki gün bir ticari taksiye binerken gören bir market sahibi durumu polise bildirdi. Plakasından tespit edilen ticari taksiyi bulan polisler, taksi şoförünün ifadesi doğrultusunda şüphelileri son indikleri yerde aramaya başladı. Trafiğe kapalı caddede bir market etrafında keşif yaparken görülen şüpheliler polis tarafından gözaltına alındı.



Gaspçı oğluna sahip çıktı


Emniyete götürülen Ömer K.(21) ve Umut B.(20) ifadelerinde zevk için gasp yaptıklarını itiraf etti.



Gasp ettikleri paraları eğlence mekanlarında harcadıklarını söyleyen ikilinin aileleri, market sahipleri ile polise tepki gösterdi. "Cinayet mi işlediler? Altı üstü üç kuruş para almışlar. Biz bilseydik paralarını verirdik marketlerin. Polis serbest bıraksın çocuklarımızı" diyen aileler gaspçı çocuklarına arka çıktı.



Mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.



#Esenyurt
#İstanbul
7 yıl önce