|

15 Temmuz, direniş ruhlu liderle direniş ruhlu milletin

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde 10 şehidin verildiği, direnişin sembol mekanlarından birisi olan Esenler, vatan, millet, bayrak ve demokrasi için kalkışmanın birinci yılında yine meydanlarda, yine ayakta... “Yeniden Direniş Yeniden Diriliş İçin Meydanlardayız” sloganıyla 15 Temmuz’u unutturmamak için bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yaşadığımız bu büyük acı, direniş ruhlu bir liderle, direniş ruhlu bir milletin nasıl bütünleştiğini ve bu bütünleşme ile birlikte neler yapabileceğini bir kez daha dünyaya gösterdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:23 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz, direniş ruhlu liderle direniş ruhlu milletin
15 Temmuz, direniş ruhlu liderle direniş ruhlu milletin

Eli kanlı terör örgütü FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe teşebbüsünde 10 şehit ve 40’ın üzerinde gazi ile şanlı bir direniş gösteren Esenler, vatan, millet, bayrak ve demokrasi için kalkışmanın birinci yılında yine meydanlarda, yine ayakta...

Esenler Belediyesi’nin öncülüğünde “Yeniden Direniş Yeniden Diriliş İçin Meydanlardayız” sloganıyla 15 Temmuz’u unutturmamak için Esenler’de bir hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ile Esenler Dörtyol Meydanı’nı dolduran 100 binler, hainlere lanet yağdırdı, şehitler için dualar etti.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü bu millete iki acı yaşattığının altını çizen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Birincisi maddi acı. Millet olarak 249 şehit verdik. 2 bin 200 civarında da gazimiz var. Diğer acımız ise manevi. Bu milletten görünen, kendilerine güvenip inandığımız, bizim bildiğimiz ve Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kışlalarımızdan asker kıyafeti giymiş hainlerin çıkması. Bunların milletimize silah doğrultması, ateş etmesi. Bu travma kolay atlatılabilecek bir şey değil. Maalesef şanlı tarihimizde kara bir leke olara yerini aldı. Yeniden 15 Temmuz’lar yaşamak için bu tarihi hainliği asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

DİRENİŞ RUHLU MİLLET

Yaşanan acıların bu milletin mayasında var çok önemli bir hasleti bir kez daha ortaya çıkardığını hatırlatan Göksu, “Bu acılar, direniş ve diriliş ruhumuzu bir kez daha şahlandırdı. 15 Temmuz, direniş ruhlu bir liderle, direniş ruhlu bir liderin nasıl bütünleştiğini ve bu bütünleşme ile birlikte neler yapabileceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Tarih boyunca nice destanlar yazan bu millet, 15 Temmuz’da bir destan daha yazdı ve tüm mazlum milletlere örnek oldu. 15 Temmuz direniş ruhlu bir dilerle direniş ruhlu bir milletin destanıdır” şeklinde konuştu.

İSİMLERİ ESENLER’DE YAŞAYACAK

15 Temmuz Esenler şehitlerinin her birinin ismi Esenler’deki okul, meydan ve caddeler verildi. İlçe sınırları içindeki Metris Kışlası da 15 Temmuz Şehitler Parkı oldu. Parkta şehitlerin anıtları ve kitabeleri yer alacak. Ayrıca 15 Temmuz Simülasyon Merkezi yapılacak. Parkı ziyaret edenler, 15 Temmuz’da Türkiye’de ne yaşandıysa bu merkezde izleyebilecek ve bu tarih hiç bir zaman unutulmayacak.

#15 Temmuz
#Direniş
#FETÖ
7 yıl önce