|

15 Temmuz sonrası 'parkta buluşalım' mesajı atmış

Kahramanmaraş'ta, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün özel dershaneler ve evler bölge sorumlusu "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı'nın şifreli haberleşme ağı "Eagle" üzerinden "Zafer Bey" kod adlı örgüt mensubuna, 15 Temmuz'dan önce evlerde bir araya geldikleri kişilerle artık haftada bir parkta, çay bahçesinde görüşmeleri yönünde mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Tatlı'nın örgütteki çözülmeyi önlemek için dini değerleri kullanarak "Eagle" üzerinden mesajlar gönderdiği de belirlendi.

Yeni Şafak
13:35 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:46 - 27/10/2016 Perşembe
AA

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün özel dershaneler ve evler bölge sorumlusu "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı'nın, "Zafer Bey" kod adlı örgüt mensubuyla şifreli haberleşme ağı "Eagle" üzerinden mesajlaştığı ve 15 Temmuz'dan önce evlerde bir araya geldikleri kişilerle artık haftada bir parkta, çay bahçesinde görüşmeleri yönünde talimat verdiği tespit edildi.



Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce geçen hafta merkez Onikişubat ilçesindeki bir eve ihbar üzerine düzenlenen operasyonda yanındaki 3 kişiyle beraber gözaltına alınan "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı'nın (40), operasyon anında pencereden atmaya çalıştığı cep telefonunda kurulu "Eagle" programının şifresi çözüldü.



Tatlı'nın yazışmalarıyla, örgütün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dikkati çekmemek için evlerde toplanmama kararı almasının ardından taban kaybetmemek için mensuplarıyla belirli aralıklarla görüşmek için yaptığı planlar ortaya çıktı.



Sorumluluğunda bulunan "Zafer Bey" kod adlı bir örgüt üyesinin mesajında, daha önce evlerde bir araya geldikleri kişilerle bundan sonra nerede görüşmeleri gerektiğini sorması üzerine Tatlı'nın "Haftada bir görüşelim, parkta, çay bahçesinde moral verelim" yanıtı verdiği belirlendi.





"Not okursam olur mu?"


Aynı kişinin "Not okursam olur mu?" şeklindeki başka sorusuna Tatlı'nın, "Yok onları paylaşma, artık mesul olduğumuz evlere haftada bir gideceğiz. Sen miraca böyle gir. Herkesin olduğu bir günde arkadaşlarla görüş, sıkıntı var mı yerinde gör, kontrol et abicim" cevabı verdiği ortaya çıktı.



Tatlı'nın, "Sıkıntı çıkaranlarla birebir görüş" talimatı verdiği tespit edildi.



Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından Tatlı'nın örgütteki çözülmeyi engellemek için şifreli haberleşme ağı "Eagle" üzerinden, dini değerleri kullanarak FETÖ mensuplarına mesajlar gönderdiği de belirlendi.



Kahramanmaraş'ta, 18 Ekim'de örgütün özel dershaneler ve evlerin bölge sorumlusu olduğu bildirilen "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı, "Fatih Mehmet" kod adlı Muhammed Özata (24), "Soner" kod adlı Ömer Altun'un (23) ile Yusuf Doğan (24) bir evde gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.



İşte FETÖ'den tutuklanan sayısı


#Eagle
#Kahramanmaraş
#FETÖ
#Mustafa Tatlı
7 yıl önce