|

15 Temmuz'da önceki darbelerin hesabı soruldu

Haber Kameramanları Derneği'nin ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, milletin 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü çetelerden ve sırtlarını sıvazlayanlardan hesap sormadığını belirterek "Millet geçmişteki tüm darbelerin hesabını sordu" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:46 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Serhat İbrahimoğlu, tvnet'in ödülünü Numan Kurtulmuş'tan aldı.
Serhat İbrahimoğlu, tvnet'in ödülünü Numan Kurtulmuş'tan aldı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından, 110 habercinin kaleme aldığı “15 Temmuz KalkışMA” kitabının yazarları ve demokrasinin yanında yer alan medya mensuplarına ödül verildi. Plaket törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve 15 Temmuz gecesi çalışan basın mensupları katıldı. Kurtulmuş yaptığı konuşmada; “Bu millet 15 Temmuz'da sadece darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ'cü çete ve eşkiyalara karşı değil, onların arkasında sırtlarını sıvazlayanlara karşı da ne büyük bir millet olduğunu ortaya koymuş oldu. Geçmişteki tüm darbelerin hesabını sordu” dedi.



MEDYA ÖRNEK TAVIR SERGİLEDİ


“Bir daha bu memlekette hiçbir kimsenin, hiçbir cephenin darbe yapmayı aklından dahi geçiremeyeceği şekilde sistemi demokratikleştirerek, yolumuza devam edeceğiz. Söz de, karar da sadece millette olacak” diyen Kurtulmuş, Türk medyasının üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığını vurguladı. Kurtulmuş, “Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştı. Bunun içerisinde medyamızın şerefli mensupları da yer alıyor. Medyamızda o akşam kim ne yapıyorsa, biliyoruz. Herkes elinden geleni maksimum seviyede yapmaya gayret etti.



Kimisi askerler tarafından basılan televizyonlarında yayın yapmaya devam etti. Kimisi en zor şartlarda Cumhurbaşkanımızın televizyon ekranlarına bağlanmasına vesile oldu. Kimisi haber ajansları üzerinden en son görüntüleri, en son resimleri bütün dünyaya geçerek Türkiye'nin ne kadar hain bir darbe ile karşı karşıya olduğunu anlatmaya çalıştı. O akşam Türk medyası tarihi bir fonksiyon icra etti. Büyük bir demokrasi nöbeti tuttu. Bütün dünya medyasına örnek olacak bir tavır sergiledi” diye konuştu.



Burunlarından fitil fitil gelecek


Kurtulmuş medya organlarına çağrıda bulunarak, “Medyanın üzerine düşen bir sorumluluk daha var. Mahkemeler başladı. Bu çetenin mensupları farklı mahkemelerde farklı dosyalar açılarak hesap verecekler. Adliye mekanizması güzel bir şekilde işe başladı. Böyle büyük bir davada hepsini bir sepetin içine koyup, sepeti taşınmaz hale getirmektense ayrı ayrı davalar açıldı. Ümit ederiz ki bu davaların her biri en kısa süre içinde bitirilir. Medyanın bu açılan davaların hepsini çok yakın takip etmesi lazım” ifadelerini kullandı.



EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR


Kurtulmuş kamuoyundaki bir rahatsızlığı da dile getirerek, “Kamuoyunda bu çete mensuplarının güler bir şekilde 'grand tuvalet' bir şekilde gösterilmelerinden kamuoyununda rahatsızlık duyulduğunu ifade etmek istiyorum. Mahkemelerdeki bu çete mensupları adil bir şekilde yargılanacaklar. Hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bunların her birinden hesap sorularak, bu millet burunlarından fitil fitil getirecek” dedi. Törende medya yöneticilerine plaketleri Numan Kurtulmuş verdi. Ardından darbe gecesi sahada ve haber merkezinde çalışan habercilere plaketler verildi. Türkiye Haber Kameramanları Derneği de Numan Kurtulmuş'a bir plaket takdim etti.







Tvnet'e ödül


15 Temmuz Darbe girişimi sırasında haber takibi yapan basın emekçilerine, Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin organize ettiği gecede plaket takdim edildi. Törende tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül adına İstanbul Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu ödül aldı. Öte yandan tvnet Ankara Büro'dan kameramanlar Çağrı Korucu ve Süleyman Kalay da ödüle layık görüldü. Gecede ayrıca darbe girişiminde çalışan 110 gazetecinin deneyimlerini yazdıkları “Kalkışma, Habercilerin Dilinden 15 Temmuz” kitabının tanıtımı yapıldı.












#Numan Kurtulmuş
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce