|

15 Temmuz’un izi MASAK’ta sürülmeli

Terör uzmanı ve stratejist Mete Yarar, darbe girişimi öncesi bazı kişilerin mal varlıklarını satıp, dövize çevirerek yurt dışına çıkardıklarını söyledi. Yarar, “Bu insanlara 3-4 yıl sürecek bir iç savaş olacağı telkin edilmiş. Eğer gerçek failleri bulmak istiyorsak, MASAK’ta bununla ilgili inceleme başlatılmalı” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 01:20 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak
FOTOĞRAF: SEDAT ÖZKÖMEÇ
FOTOĞRAF: SEDAT ÖZKÖMEÇ

Terör uzmanı ve stratejist Mete Yarar, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çok önemli bir iddia ortaya attı. Yarar, darbe girişiminden önce bazı isimlerin bilgisi olduğunu ve mal varlıklarını satıp dövize çevirdiklerini söyledi. “Kimler son dönemde mal varlıklarını boşalttı? Kimler tüm mal varlıklarını satıp nakde çevirdi, daha sonra dövize dönüştürerek yurt dışına çıkardı?” sorularının MASAK raporlarından incelenmesi gerektiğini savunan Yarar, “Eğer 15 Temmuz'un gerçek faillerini öğrenmek istiyorsak en büyük iz burada yer alıyor” dedi.



DARBENİN SİVİL AYAĞI ARAŞTIRILMALI


Yarar, darbe olmadan önce özellikle bazı isimlere mal varlıklarını satmalarıyla ilgili telkinler yapıldığı ve ilgili kişilerin böyle bir çaba içerisine girdiğini ifade etti. TBMM 15 Temmuz Darbe İnceleme Komisyonu'na da konuyla ilgili konuşan Yarar, “Ben darbe komisyonundaki açıklamamda da darbenin ayrıntılarıyla nasıl olduğunu anlamaya çalışanlara 'Bu işin finansal tarafını ve kimlerin darbeyi önceden bildiğini öğrenmeden darbeyi açıklayamazsınız, darbeyi öğrenemezsiniz' diye söyledim. Bu işin sivil ayağını bulmadan da araştırmaların bir tarafı hep eksik kalacaktır” şeklinde konuştu.





HEDEF İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK


“Mal varlıklarını satan kişilere Türkiye'de bir iç karışıklığın ve iç savaşın çıkacağı söylentisi üzerine bu telkinlerin verildiğini görüyoruz” diyen Yarar, “15 Temmuz'da bir darbe olacak duyumuyla kendilerine gidilmemiş. Kendilerine Türkiye'de bir iç savaş olacağı ve bu iç savaşın 3-4 yıl sürebileceği yönünde bir bilgi iletilmiş ve mal varlıklarını satıp dövize çevirmeleri istenmiş. Asıl olay buradan başlıyor” dedi.



EMPOZE EDENLER BULUNABİLİR


Yarar, “15 Temmuz'la ilgili süreci konuşurken üst aklın planladığı Türkiye'de bir iç savaşın çıkarılmasıydı. Darbe sonrasında bir iç savaş çıkarmayı planlıyorlardı. Bakıldığında parçalar biraraya getirilince bu senaryo da oturuyor. Onlara bunu söyleyenler, empoze edenler bulunduğunda darbenin başları da bulunabilir. Bu telkinlerin özellikle kimlere verildiği, iş adamı, akademisyen, asker vs bunların araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.






#15 Temmuz darbe girişimi
#FETÖ
#MASAK
#Mete Yarar
7 yıl önce