|

16 vekilden Şırnak çıkarması

AK Parti'den 16 milletvekili Şırnak'a referandum çıkarması yaptı. Köyleri ziyaret eden vekiller, vatandaşlarla görüştü. Seyyidler aşireti lideri Ali Aki, 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:27 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Köylüleri ziyaret eden vekiller, Güneydoğu'da PKK'nın hendek ve çukur siyasetine çok büyük bir tepki olduğunu söyledi.
Köylüleri ziyaret eden vekiller, Güneydoğu'da PKK'nın hendek ve çukur siyasetine çok büyük bir tepki olduğunu söyledi.

AK Parti referandum çalışmalarını Şırnak köylerine taşıdı. 6. Bölge Teşkilat Başkanı ve Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın başkanlığında şehre gelen 16 milletvekili aşiretler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüştü.



AŞİRETLER EVET DİYOR


Milletvekilleri Şırnak'ta köyleri de ziyaret etti. Aksoy köyünde milletvekillerini Seyyidler Aşireti lideri Ali Aki karşıladı. Aki referandumda tercihlerinin 'evet'ten yana olacağını açıkladı. Fahri Şırnak milletvekili de olan Ak Parti Konya milletvekili Abdullah Ağarlı Yeni Şafak'a bölgenin nabzını çok yakından takip ettiklerini anlatarak, “Güneydoğu'da PKK'nın hendek ve çukur siyasetine çok büyük bir tepki var. Halk, büyük destekle işbaşına getirdiği yöneticilerden hizmet alamamasının da sancısını çekiyor. Özellikle son süreçten sonra millet hakikatı gördü, siyasi manada çok ciddi bir kırılma yaşadı. Artık huzur ve güven ortamı istiyor. STK'lar be kanaat önderlerinden evet oyuna çok ciddi bir tercih olacak” dedi.



CİZRELİ ARTIK GÜLÜYOR


Terör örgütünün yıkıma uğrattığı Cizre'yi de ziyaret ettiklerini söyleyen Ağarlı, “Çok uzun zaman sonra ilk kez Cizre halkının gözünde umut var. Yüzleri uzun bir sürenin ardından gülüyor. Kayyum atamalarından sonra ilçeye gelen hizmetten de çok memnunlar” ifadelerini kullandı.


#AK Parti
#Milletvekili
#Şırnak
#Anayasa referandumu
7 yıl önce