|

17 saatlik esaret

Zonguldak’ta sandalla açıldıkları koyda mahsur kalan 1’i çocuk 4 kişiye 17 saat sonra ulaşıldı. Bartın ve Kozlu’da da dev dalgalar, 18 kişiye ecel terleri döktürdü

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:17 - 2/08/2015 Pazar
Diğer

Zonguldak ve Bartın'da koylarda mahsur kalan vatandaşlar, saatlar süren çabanın ardından kurtarıldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde piknik yapmak üzere deniz kenarına gelen Ümit Çavuş, eşi Demet ve kızı Buğlem Çavuş ile ismi öğrenilemeyen bir kişi sandalla denize açıldı. Dalgaların şiddetlenmesi üzerine yakın bir koya sığınan grup yardım istedi. Ancak ekipler, dalgalar nedeniyle koya ulaşamadı. 4 kişi, geceyi burada geçirmek zorunda kaldı. Sabah saatlerinden itibaren harekete geçen ekipler, bu defa zodyak botlarla kıyıya gitmeye çalıştı. Uzun süre dalgalarla mücadele eden ekipler, kayalıklara yanaşarak, mahsur kalanları kurtardı.


MAĞARAYA SIĞINDILAR

Bu arada, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde de sandalla denize açılan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat, dev dalgalar nedeniyle Öküşne mevkisinde bir mağaraya sığındı. Denize açılamayan 4 kişi, 155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istedi. Cep telefonuyla görüşmelerinin ardından grubun bulunduğu nokta belirlendi. Araziyi inceleyen ekipler, patika aracılığıyla mağarada mahsur kalanlara ulaştı.


HALATLARLA KURTARILDI

Bartın'da da yüzmek için tekneyle Doğanyuvası mevkisindeki koya giden iki aile burada mahsur kaldı. Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri, dalgalar nedeniyle kıyıya yanaşamadı. Yüzerek kıyıya çıkan 3 dalgıç, ailelerin emniyetini sağladı. Geceyi burada geçiren 3 çocuk ve 4 kadın, halat yardımıyla , diğer 7 kişi de jetskilerle kurtarıldı.



#Zonguldak
#Şener Yamakoğlu
#Bartın
9 yıl önce