|

2 bin 577 akademisyenden 1128'e karşı bildiri

Türk Ocakları öncülüğünde, 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 sivil toplum kuruluşu temsilcisi PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiği ihanet bildirisine karşı "Vatansever Türk Aydınları" adıyla bildiri yayınladı.

Yeni Şafak
17:46 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:50 - 21/01/2016 Perşembe
AA

Bildiri, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Bildiriye, 81 ilden 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 sivil toplum kuruluşu temsilcisi imza attı.



Kendilerine "Vatansever Türk Aydınları" adını veren topluluğun bildirisinde, "Anadolu'daki sıvasız evlere şehadet haberi ateşinin düşmeden gün geçmediği" ifade edildi.



Bildiride, şunlar kaydedildi:



"Milletçe her gün kurşunlanıyor, her gün katlediliyoruz. Ancak saldırılar yalnızca güvenlik güçlerimizin, masum vatandaşlarımızın tertemiz sinelerini hedef almıyor. Eli kanlı canileri daha da coşturmak için seferber edilen propaganda çarkı, yalanlarını pervasızca kusuyor.



Akademik unvanlarını Türk milleti ve devletine duydukları ideolojik kinin paravanı haline getiren kesimlerin yayınladığı örgüt bildirisi, bu taarruzun daha da hız kazanarak devam edeceğini gösteriyor. 'Barış' gibi ilkeleri, terörü mazur ve meşru göstermek arzusuyla kirli namlulara sürenler, öncelikle insanlığın ulvi değerlerini katlediyorlar.



Türk aydınları olarak terör örgütü ve işbirlikçilerinin hain saldırılarını lanetliyor, bölge halkının refah ve huzurunu temin ile Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumak için hukukun çizdiği çerçevede azami hassasiyetle yürütülen mücadeleyi desteklediğimizi ilan ediyoruz."



"Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi" adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek, "kasıtlı ve planlı kıyım" yapıldığı öne sürülmüştü.



#1128
#bildiri
#pkk
8 yıl önce