|

2. durak Van

Mardin'de 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nı açıklayan Davutoğlu, 19 Şubat'ta Van'a çıkarma yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 04:43 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Master planın sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için her bakan ve milletvekili dönüşümlü olarak Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek ve çalışmaları takip edecek. Başbakan Davutoğlu da her hafta bir ile gitmeyi planlıyor. Geçen hafta Mardin'e giden Davutoğlu, 19 Şubat'ta Van'a çıkarma yapacak.



Başbakan Davutoğlu, yarın Hollanda'ya gidecek. Hollanda, AB Dönem Başkanlığı'nı yürüttüğünden ziyaret, Türkiye'nin üyeliği yolunda önem taşıyor. Türkiye, bu yıl 6 başlığın daha müzakerelere açılmasını istiyor. Vize muafiyeti ve Geri Kabul Anlaşması'nın devreye girmesi öngörülüyor. Bu başlıklarla birlikte ikili ilişkiler masada olacak. Türkiye ile Hollanda arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması da gündemde. Eğer adım atılırsa, iki ülke kabineleri, ortak toplantıda buluşacak. Davutoğlu, 16 Şubat'ta Ukrayna'ya, 18 Şubat'ta ise Belçika'ya gidecek. Brüksel'deki temas trafiğinin de odağında, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili gelişmeler olacak.



TEŞEKKÜR İÇİN MARAŞ'TA


1 Kasım seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu seçim sonrası gerçekleştireceği teşekkür ziyaretlerine başlıyor. Bu kapsamda Davutoğlu ilk ziyaretini 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'a yapacak. Davutoğlu'nun cuma namazını kentte kılması ve geceyi de Maraş'ta geçirmesi planlanıyor. Davutoğlu ertesi gün ise Erzincan'da vatandaşlarla buluşacak. Davutoğlu'nun teşekkür ziyaretlerini ilerleyen günlerde sürdüreceği belirtiliyor.



#Master plan
#Davutoğlu
#AK Parti
8 yıl önce