|

2 ilde 7 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3, Şırnak'ta 4 terörist daha öldürüldüğünü açıkladı. İki kentte etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 696 oldu.

Yeni Şafak
10:49 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:06 - 11/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Nusaybin ve Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Nusaybin ve Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.



TSK, Nusaybin'de 3, Şırnak'ta 4 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361'e, Şırnak'ta 335'e ulaştı.



Patlayıcılar imha ediliyor


Öte yandan Nusaybin'de 10, Şırnak'ta 12 el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Etkisiz hale getirilen patlayıcı sayısı Nusaybin'de 827'ye, Şırnak'ta 927'ye yükseldi. Ayrıca, Nusaybin'de bir av tüfeği, yedi roketatar mühimmatı, bir el telsizi ve bir el dürbünü ele geçirildi.



4 terörist yakalandı


Ankara'da bir, Diyarbakır'da iki ve Şanlıurfa'da bir olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.



Teröristlere ait malzemeler bulundu


Erzincan'ın Kemah ilçesinde icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait iki sırt çantası, bir gece görüş gözlüğü, yedi M-16 piyade tüfeği fişeği ile muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.



Hakkari'de 40 kg amonyum nitrat ele geçirildi


Hakkari'de, ihbar üzerine yapılan arazi aramasında, el yapımı patlayıcı yapmak maksadıyla hazırlanmış iki bidon içerisinde toplam 40 kg amonyum nitrat ele geçirildi.






Tunceli'de 2 terörist patlayıcılarla yakalandı


#Nusaybin
#Şırnak
#PKK
#Hakkari
8 yıl önce